Gasanovamma

Çalışkan
1773901041360.webp

Yaptığım işlemler: Windows 11'den Windows 10'a geçmek, sürücüleri display driver uninstaller (DDU) ile tamamen silip sıfırdan kurmak, sıcaklık değerlerini kontrol etmek ve FurMark gibi benchmark testlerine sokmak. Buna rağmen herhangi bir çökme veya oyundan atma gibi bir sorun görünmüyor.

Denediğim oyunlar: Chivalry 2, Red Dead Redemption 2, League of Legends, Far Cry Primal, Marvel's Spider-Man: Miles Morales ve Counter-Strike 2.

Sorunlar:
  • Marvel's Spider-Man: Miles Morales oyununda hata alıyorum.
  • Red Dead Redemption 2 oyununda ‘please reboot System' hatası alıyorum.
  • Chivalry 2 oyununda crash (çökme) yaşıyorum.
  • League of Legends oyununda GPU hatası alıyorum.
  • Counter-Strike 2 oyununda ise oyun direkt kapanıyor.
Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Ne yaptıysam sorunu çözemedim.

Laptop Modeli: Excalibur g870

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptım deniyorum

Yine aynı hata hocam.

Grafik ayarlarından da yüksek performansa aldım bir de öyle deneyeceğim.

İnternette biraz araştırma yaptım. Bu sorunla karşılaşanlar kayıt defterini kullanarak çözmüş. Yaptıkları şey şu: Windows'un ekran kartına müdahalesini engellemişler. Bunu yapınca düzelmiş ama ne kadar doğru olur bilmiyorum çünkü kartta acil bir şey olursa Windows otomatik müdahale edemeyecek.

İnşallah düzeltir, yaptım; şu an test ediyorum.

İşe yaramadı, sadece hata gitti. Undervolt vb. bir şey mi yapsam?

Bence önce HWMonitor'den veya benzeri bir şeyden ekran kartının voltaj değerlerini ölçün. Oyun açılırken voltaj değerlerinde yanlış dalgalanma oluyor olabilir.

Ekran kartında sorun olup olmadığını görmek için şu komutu PowerShell'e yazar mısınız: Get-PnpDevice -Class Display | Select-Object FriendlyName, Status, Problem