Soğutucu yoksa al birde aynı ramden 1 tane daha al onun harici bir şeye gerek yok.Hocam başka ne yükseltme yapabilirim?
İşlemci soğutucu alayım mı?
Detaylar
Kim cevapladı?24 gb olana çıkarttım o yeter. Sonrasında yükseltirim.Soğutucu yoksa al birde aynı ramden 1 tane daha al onun harici bir şeye gerek yok.
seeraddar
Yetkin
"Gigabyte B760M D3HP DDR5 5600MHz(OC) soket 1700 M.2 HDMI DP mATX anakart" yapardım ben.
Çift kanal yap.24 gb olana çıkarttım o yeter. Sonrasında yükseltirim.
seeraddar
Yetkin
@13021, ya bırak RAM’i, soğutucuyu, kasayı. Anakart al, geç. Gereksiz yere RAM’e ya da soğutucuya para harcama. Zaten işlemcin çok ısınan bir model değil, üstelik şu an kış ayındayız. İleride küçük bir stok soğutucu alır, takarsın. Şu an için 16 GB RAM yeterli. İleride yetmezse aynı modelden 2x8 alıp 32 GB yaparsın.
Dediğim anakartı alırsan 4 RAM slotu olur, ayrıca bir M.2 slotu daha kazanırsın. Böylece ileride depolaman biterse bir M.2 SSD alırsın ve çöpten kalma SATA SSD’lere mecbur kalmazsın. Milletimiz anakartı hep en son plana atmayı ne kadar seviyor, gerçekten şaşırtıcı.
Dediğim anakartı alırsan 4 RAM slotu olur, ayrıca bir M.2 slotu daha kazanırsın. Böylece ileride depolaman biterse bir M.2 SSD alırsın ve çöpten kalma SATA SSD’lere mecbur kalmazsın. Milletimiz anakartı hep en son plana atmayı ne kadar seviyor, gerçekten şaşırtıcı.
SSD sağlığı gün geçtikçe azalıyor.Dediğim anakartı alırsan 4 RAM slotu olur, ayrıca bir M.2 slotu daha kazanırsın. Böylece ileride depolaman biterse bir M.2 SSD alırsın ve çöpten kalma SATA SSD’lere mecbur kalmazsın. Milletimiz anakartı hep en son plana atmayı ne kadar seviyor, gerçekten şaşırtıcı.
Yani mecbur 2 tane değiştirecek zamanı gelince. Gerek yok boşa masraf.
4 ve 2 kanal ram arasında bir fark yok.
İsimbulamajim
Üstün
Kartın 1080P performansı berbat bilginize.
seeraddar
Yetkin
Ne saçmalıyorsun? SSD sağlığı azalıyormuş, gerçekten komik. 1 yıldır kullandığım M.2 SSD %98 sağlıkta. SATA'lar mı azalmıyor? Hiç bilmiyorsun, insanları yanlış yönlendirme! 4 ve 2 kanal arasındaki fark, birinin 2 kanal fazla olması zaten. Nasıl yok diyorsun? Adam 3 bin verip senin fikrine uyup RAM alacağına 1300’e üst seviye bir anakarta geçer.SSD sağlığı gün geçtikçe azalıyor.
Yani mecbur 2 tane değiştirecek zamanı gelince. Gerek yok boşa masraf.
4 ve 2 kanal ram arasında bir fark yok.
Bir de 2 tane SSD değiştirecek demişsin, bu da ayrı bir komedi. Asıl senin dediklerin boşa masraf, hatta masraf değil resmen israf.
Ben sata mı alsın dedimNe saçmalıyorsun? SSD sağlığı azalıyormuş, gerçekten komik. 1 yıldır kullandığım M.2 SSD %98 sağlıkta. SATA'lar mı azalmıyor? Hiç bilmiyorsun, insanları yanlış yönlendirme! 4 ve 2 kanal arasındaki fark, birinin 2 kanal fazla olması zaten. Nasıl yok diyorsun? Adam 3 bin verip senin fikrine uyup RAM alacağına 1300’e üst seviye bir anakarta geçer.
Bir de 2 tane SSD değiştirecek demişsin, bu da ayrı bir komedi. Asıl senin dediklerin boşa masraf, hatta masraf değil resmen israf.
2 ve 4 kanal Ramin performans olarak büyük bir farkı yok.
Dual vs quad channel ram FPS farkı
Okuduğunu anlamıyorsun rica ediyorum yorum yapma bir daha ki gönderilerime.
seeraddar
Yetkin
2 ve 4 kanal RAM'in performans olarak büyük bir farkı yok.
Performans diyecek kadar cahilsin başka bir şey demiyorum. RAM ne sorsam onu bile bilemeyebilirsin.
HDD mi alacak ne alacak?
Okuduğunu anlamıyorsun rica ediyorum yorum yapma bir daha ki gönderilerime.
Yok, atacağım. Ne zaman birini yanlış yönlendirirsen atacağım.