Merhaba,
İtopya'da şu an 5.000 TL'ye satılıyor. Telefonla arayıp mağazadan almak için önceden rezerve etmeyi düşünüyorum. (mümkünse)
Z serisi anakartların en iyisi olduğunu biliyorum ancak bu anakart iyi midir? 13500 ile kullanmayı düşünüyorum.
Gigabyte Z790 D anakart, Intel i5-13500 ile birlikte kullanmak için uygun bir tercihtir. İşte bu kombinasyonu değerlendirirken dikkate almanız gereken bazı noktalar:
-
Uyumluluk: Z790 D, Intel’in 13. nesil işlemcileri için tasarlanmış bir anakarttır. Dolayısıyla, i5-13500 ile tam uyum içinde çalışır.
-
Performans: Z790 serisi anakartlar, yüksek hız aşırtma ve güçlü bileşen desteği sunar. Bu, işlemci performansını maksimum seviyeye çıkarmanıza yardımcı olabilir.
-
Genel Özellikler:
- PCIe 5.0 desteği: Gelecekteki genişleme kartları için yüksek hız sunar.
- Yüksek bellek desteği: Genellikle 128 GB'a kadar DDR5 RAM desteği ile 2-3 yıllık süreçte yeterli miktarda bellek alanı sağlar.
- Geniş bağlantı noktaları: Genişletilebilirlik ve dış aygıt bağlantıları için uygun port seçenekleri sunar.
-
Geleceğe Dönük: Z serisi anakartlar, genellikle daha iyi yükseltme seçenekleri ve özellikleri ile birlikte gelir. Bu, uzun vadede sisteminizin performansını artırmak için önemlidir.
-
Maliyet: 5.000 TL gibi bir fiyat, Z790 D için makul olabilir, ancak benzer özelliklere sahip alternatifleri de incelemek yararlı olabilir.
Sonuç olarak, Gigabyte Z790 D anakartın i5-13500 ile kullanımı, yüksek performans ve genişletilebilirlik açısından iyi bir seçimdir. Alım kararınızı verirken, ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi de göz önünde bulundurmanızda fayda var.