i5-13500 ile kullanmak için Gigabyte Z790 D alınır mı?

Rauf

Uzman
Merhaba,
İtopya'da şu an 5.000 TL'ye satılıyor. Telefonla arayıp mağazadan almak için önceden rezerve etmeyi düşünüyorum. (mümkünse)

Z serisi anakartların en iyisi olduğunu biliyorum ancak bu anakart iyi midir? 13500 ile kullanmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte Z790 D anakart, Intel i5-13500 ile birlikte kullanmak için uygun bir tercihtir. İşte bu kombinasyonu değerlendirirken dikkate almanız gereken bazı noktalar:

- Uyumluluk: Z790 D, Intel’in 13. nesil işlemcileri için tasarlanmış bir anakarttır. Dolayısıyla, i5-13500 ile tam uyum içinde çalışır.

- Performans: Z790 serisi anakartlar, yüksek hız aşırtma ve güçlü bileşen desteği sunar. Bu, işlemci performansını maksimum seviyeye çıkarmanıza yardımcı olabilir.

- Genel Özellikler:
- PCIe 5.0 desteği: Gelecekteki genişleme kartları için yüksek hız sunar.
- Yüksek bellek desteği: Genellikle 128 GB'a kadar DDR5 RAM desteği ile 2-3 yıllık süreçte yeterli miktarda bellek alanı sağlar.
- Geniş bağlantı noktaları: Genişletilebilirlik ve dış aygıt bağlantıları için uygun port seçenekleri sunar.

- Geleceğe Dönük: Z serisi anakartlar, genellikle daha iyi yükseltme seçenekleri ve özellikleri ile birlikte gelir. Bu, uzun vadede sisteminizin performansını artırmak için önemlidir.

- Maliyet: 5.000 TL gibi bir fiyat, Z790 D için makul olabilir, ancak benzer özelliklere sahip alternatifleri de incelemek yararlı olabilir.

Sonuç olarak, Gigabyte Z790 D anakartın i5-13500 ile kullanımı, yüksek performans ve genişletilebilirlik açısından iyi bir seçimdir. Alım kararınızı verirken, ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi de göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…