Bütçe
10500

YunusEmre541

Çalışkan
7700X
14600KF

İkisi arasında fiyat farkı var ama 7700X'e bu fiyat farkını ödemek mantıklı mı yoksa, Intel işlemci alınması mı daha mantikli? İkisi de alınmaz, şunu önerebilirim diyebilirsiniz.

Yazılım ile ilgileniyorum ve oyun oynayacağım 5060 Ti ekran kartını alacağım.

Yeni bir kasa topluyorum bu arada.

7700X
14600KF

İkisi arasında fiyat farkı var ama 7700X'e bu fiyat farkını ödemek mantıklı mı yoksa, Intel işlemci alınması mı daha mantikli? İkisi de alınmaz, şunu önerebilirim diyebilirsiniz.

İkisi arasında anakart fiyat farkları vesaire var. Anakart RAM ve işlemci için toplam bütçenizi söylerseniz ona göre öneri yapabiliriz.

Anakarta 5.500, RAM'e 4000 - 5000 ve işlemci için belirttiğim gibi 10500 bütçem mevcut.

Ben önerecek olsam hepsi toplam 20k gibi bir fiyat vermişsiniz şöyle atayım.
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html (2x)
21k yapıyor.

9600X oyunlar için daha iyi olur.
Yazılım için üzer mi? 6 çekirdek sanırım yani çoklu iş yaptığımda sorun olur mu?
Ben önerecek olsam hepsi toplam 20k gibi bir fiyat vermişsiniz şöyle atayım.
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html (2x)
21k yapıyor.

Ama şöyle bir şey de var, Karşılaştırma olarak intel daha ucuz ve daha guclu gozukuyor, mesela PassMark puani olarak bu işlemciyi geçmiş, yani 5 6 bin tl fazla verip aynı performansı veren islemci almak kazıklanmak değil midir?

Yazılım için üzer mi? 6 çekirdek sanırım yani çoklu iş yaptığımda sorun olur mu?

Ama şöyle bir şey de var, Karşılaştırma olarak Intel daha ucuz ve daha guclu gozukuyor, mesela PassMark puani olarak bu işlemciyi geçmiş, yani 5 6 bin TL fazla verip aynı performansı veren islemci almak kazıklanmak değil midir?

Değil. Intel ölü soket. AM5 güncel soket güncelleme yapabilirsin istediğin gibi.

Ama şöyle bir şey de var, Karşılaştırma olarak Intel daha ucuz ve daha guclu gozukuyor, mesela PassMark puani olarak bu işlemciyi geçmiş, yani 5 6 bin TL fazla verip aynı performansı veren islemci almak kazıklanmak değil midir?

Şimdi PassMark puanı olarak önde ama arada güç tüketimi farkı var.

1753270406754.webp

Nanomilim olarak AMD daha iyi ondan dolayı güç tüketimi az ve performanslı olacaktır. AMD olan işlemci OC olmadan maksimum 90 watt çeker ama Intel i5 14600KF ise 170 180W lara kadar ulaşıyor. Arada 2 kat neredeyse güç tüketimi farkı var. Ve i514600KFnin soğutması zor olacaktır.

7700X
14600KF

14600KF'yi ileride güncellemek isterseniz ne yapacaksınız? Hepsi trafo, AMD'den yana seçim yapmak mantıklı olur.

Son düzenleme: