Xbox 360E

Üstün
Merhaba.
Elimde hurda pazarında topladığım i5 2300 P8H61-M-LE 2 GB RAM R7 250 mevcut (400 TL harcadım). Bu sisteme macOS kurmayı karar verdim. Sanırım sisteme macOS Catalina 10.15.7 sürümü uygun.
Ne yapmam gerekiyor kurulum için?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD yok ise Catalina bile fazla gelir. R7 250 için core check ve/veya SPOOF gerekecek. i5-2300 için de belli sürüm sonrası kext ve kernel patch.

Buraya göz atarak fikir edinebilirsin:
Temel olarak anakart ve sistem bileşenlerin için manuel olarak SSDT oluşturman çok daha verimli olacaktır. Aynı şekilde anakart ve portlarına uygun olacak şekilde USB haritalandırması:

Bir yerlerde takılacaksın ki çok normal, çözümleri mevcut. Kurulum sonrası işlemci güç yönetimi için SSDT oluşturman ve akabinde işlemcin için internette hazır bir şekilde bulunabilen patch eklemen gerekecek. Aslında patch Big Sur ve Monterey+ sürümler için kullanılıyordu, Catalina kısmını hatırlamıyorum pek emin değilim. İmajı indirip kendi EFI'ni oluşturmaya başlayabilirsin öyle ise. Disk türün MBR ise GPT olduğundan emin ol. CSM ve Legacy BIOS ile sorun yaşaman muhtemel diyebilirim.

Buraya göz atarak fikir edinebilirsin:
Temel olarak anakart ve sistem bileşenlerin için manuel olarak SSDT oluşturman çok daha verimli olacaktır. Aynı şekilde anakart ve portlarına uygun olacak şekilde USB haritalandırması:

Bir yerlerde takılacaksın ki çok normal, çözümleri mevcut. Kurulum sonrası işlemci güç yönetimi için SSDT oluşturman ve akabinde işlemcin için internette hazır bir şekilde bulunabilen patch eklemen gerekecek. Aslında patch Big Sur ve Monterey+ sürümler için kullanılıyordu, Catalina kısmını hatırlamıyorum pek emin değilim. İmajı indirip kendi EFI'ni oluşturmaya başlayabilirsin öyle ise. Disk türün MBR ise GPT olduğundan emin ol. CSM ve Legacy BIOS ile sorun yaşaman muhtemel diyebilirim.

İmaji silmişim tekrardan indiriyorum şimdi. Ne zaman yazdırsam USB belleği açamıyorum. İçine erişemediğim için EFI klasörü de atamıyorum. Dediğin uygulama da böyle bir şey var mı?

@tarko hocam yazdırınca USB belleğe ulaşamıyorum gene. Buradan indiriyorum. Yanlış mı indiriyorum acaba?

Son düzenleme:

Evet fark ettim ve dediğiniz dosyayı indirdim. Her şeyi eksiksiz iken bu sefer boot olmuyor. UEFI boot etmiyor direkt Windows açılıyor. Legacy de deneyince boot hatası veriyor. Dosyayı başka bir siteden indirdim.

Kexts olarak bunlar var.

Dosya Ekleri

• 3.webp
    3.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim aşamaları hazırlamadıktan sonra o sistem ile bu gibi yerleri aşmanız pek muhtemel değil zaten.