i5 3210M GT 620M sistemde Windows 10'dan 8.1'e geçilmeli mi?

megatronn

Üstün
Yer
Vice City
Merhaba. Sistemim i5 3210M GT620M 4 GB RAM. Windows 10 kasıyor biraz, Windows 8.1'e geçmeli miyim sizce? Alıştım Windows 10'a o yüzden çok geçmek istemiyorum ama eğer 8.1'de iyi performans verirse geçeceğim. Sizce ne yapmam lazım?

SSD varsa gecmeye gerek yok. Kasma derken, animasyonlarda FPS dusmesi tarzi bir sey diyorsaniz saydamlik efektlerini kapatmaniz yeterli olacaktir. Ayarlar > Kisisellestirme > Renkler kismindan kapayabilirsiniz. Kapadiktan sonra bilgisayarinizi bir yeniden baslatsaniz hos olur.

Öyle değil. Mesela bir uygulamayı kapattığım zaman çok geç kapanıyor. 120 GB SSD kullanıyorum.

2 sene önce İ5 3210m ve GT610M'e sahip bir laptop kullanıyordum. Windows 10'un eski sürümlerini kurup Windows Update'yi kapatıyordum. Bu şekilde CS: GO, Valorant tipi bu sistemi bile zorlayacak oyunları oynayabiliyordum. Eğer ekran kartın destekliyorsa ve ısınma sorunun yoksa ekran kartına overclock yapmanı da tavsiye ederim. Şahsen ben böyle kullanıyordum ve laptop düz haline kıyasla daha iyi işler çıkarıyordu.

Isınma sorunum aşırı derecede var. Overlock yaparsam patlarım büyük ihtimalle. Eski sürümde kalmamı tavsiye eder misiniz?

Windows 10 LTSB 2016 kurup Defender ve Update kapatabilirsiniz canavar olur.

Isınma sorunum aşırı derecede var. Overlock yaparsam patlarım büyük ihtimalle. Eski sürümde kalmamı tavsiye eder misiniz?
Tabii ki eksileri de var eski sürümlerin fakat elinizdeki sistemle yeni sürümleri kullanmak saçmalıktan başka bir şey olmaz. 8.1 ben de kurmuştum zamanında o laptopa fakat bluetooth ile ilgili sıkıntılar yaşamıştım ki eski sürüm 10 ile büyük bir fark da olmamıştı FPS anlamında. Laptopun içi toz mu doldu acaba, o kadar ısınmaması gerekiyor. Havalar sıcak fakat ben zamanında Antalya sıcağında bile OC'li haliyle kullanıyordum. Eğer anlıyorsanız bir bakım yapın derim, ram bulabilirseniz ramini 8'e yükseltmeniz de çok yararlı olacaktır.

Hocam laptop 2015 civarından beri bende daha içi açılmadı. Açsam üstesinden gelebileceğimi sanmıyorum. Son 2 yıldır aşırı ısınıyor ve sesli çalışıyor.

Windows 10 LTSB 2016 kurup Defender ve Update kapatabilirsiniz canavar olur.

Şu anki sürümden aşırı bir farkı var mı görsel olarak?

Biraz daha eski ama pamuk gibi hafif.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…