Fedora da bir sürü masaüstü ortamı var. Sen hangisini denedin ve beğenmedin?

Sanırım GNOME. Bir YouTube videosu izledim kurulum için orada gördüm masaüstünü.

Linux Mint sonrası KDE Fedora'ya geçmiştim memnundum. Geçen kernelini bilmediğim bir sebepten patlatınca KDE Neon'a geçtim Debian tabanlı daha rahat olur diye ama büyük ihtimalle Fedora'ya geri döneceğim.

İlla GNOME masaüstü olmasına gerek yok. Linux Mint'te olduğu gibi Cinnamon arayüz ile de kullanabilirsiniz. KDE Fedora kullanma sebebim de zaten GNOME'nin hoşuma gitmemiş olmasıydı.

Hocam Fedora kursam da KDE masaüstü ortamını seçeceğim. Şu an Arch'i eledim Debian veya Fedora ama Fedora kuracağım bugün yüksek ihtimalle. KDE kurmanın bir eksisi olur mu? Mesela Linux Mint'te sadece 3 masaüstü ortamı vardı sitesinde KDE gibi farklı ortamları yüklemek sorun çıkarabiliyormus bunda da öyle bir sorun olabilir mi?

Son düzenleme:
Sanırım GNOME. Bir YouTube videosu izledim kurulum için orada gördüm masaüstünü.

Hocam Fedora kursam da KDE masaüstü ortamını seçeceğim. Şu an Arch'i eledim Debian veya Fedora ama Fedora kuracağım bugün yüksek ihtimalle. KDE kurmanın bir eksisi olur mu? Mesela Linux Mint'te sadece 3 masaüstü ortamı vardı sitesinde KDE gibi farklı ortamları yüklemek sorun çıkarabiliyormus bunda da öyle bir sorun olabilir mi?
Fedora'nın direkt KDE ile gelen bir ISO'su var hocam onu indirerek kurarsanız bi sıkıntı olmaz.

Hocam gerekirse archinstall ile kur ama Arch'a geç.

Hocam YouTube'dan izleye izleye kurarım bir şekilde ama Arch biraz zor başlangıç için önerilmiyor diyorlar. Arch'i beceremeyip Linux'a ön yargılı olmak istemiyorum.

Teşekkür ederim hocam. Bu akşam kuracağım. Beğenmezsem zaten Windows ISO dosyası hazır duruyor direkt Windows'a geçer yeni ISO dosyası oluşturum. Bir de hocam Linux Mint'te nasıl Fedora ISO dosyası hazırlayabilirim?

Hocam YouTube'dan izleye izleye kurarım bir şekilde ama Arch biraz zor başlangıç için önerilmiyor diyorlar. Arch'i beceremeyip Linux'a ön yargılı olmak istemiyorum.

Teşekkür ederim hocam. Bu akşam kuracağım. Beğenmezsem zaten Windows ISO dosyası hazır duruyor direkt Windows'a geçer yeni ISO dosyası oluşturum. Bir de hocam Linux Mint'te nasıl Fedora ISO dosyası hazırlayabilirim?
https://flathub.org/apps/org.fedoraproject.MediaWriter Buradan direk fedora isosu yazabiliyorsunuz.

Çok teşekkür ederim hocam. Şu an ISO dosyasını indiriyorum.

Hocalarım çok soru sordum kusura bakmayın ama yeşil sitede direkt KDE versiyonunun sorunlu olduğunu workstation kurup ondan sonra KDE kurmak gerektiğini söylemişler. 41 sürümü için demişler bunları ama şu an 42 sürümü düzeltmiş olabilirler mi ne yapayım?

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim hocam. Şu an ISO dosyasını indiriyorum.

Hocalarım çok soru sordum kusura bakmayın ama yeşil sitede direkt KDE versiyonunun sorunlu olduğunu workstation kurup ondan sonra KDE kurmak gerektiğini söylemişler. 41 sürümü için demişler bunları ama şu an 42 sürümü düzeltmiş olabilirler mi ne yapayım?
Ben kurduğumda bir sorun yoktu direk kde verisiyonunu uygulamadaki seçme bölümünden seçebilirsin.

Ben kurduğumda bir sorun yoktu direk KDE verisiyonunu uygulamadaki seçme bölümünden seçebilirsin.

Sitesinden direkt KDE ISO'sunu indirdim hocam. Yazdırmak için gerekli uygulamayı indirdim ve yazılım yöneticisine attı şu an Fedora Media writer diye bir uygulama indirdim ISO'yu yazdırıp direkt kuracağım.

Sitesinden direkt KDE ISO'sunu indirdim hocam. Yazdırmak için gerekli uygulamayı indirdim ve yazılım yöneticisine attı şu an Fedora Media writer diye bir uygulama indirdim ISO'yu yazdırıp direkt kuracağım.

Açık konuşmak gerekirse 4 GB RAM için KDE kullanmanı şahsen ben önermem. Onun yerine Xfce, i3 veya Cinnamon daha iyi olur.

Neden diye soracak olursan KDE güzel gözüküyor hoş bir ortam ancak yediği kanyak stok halinde bence oldukça fazla.

Şu anda KDE Neon kurulu ama büyük ihtimal Fedora Cinnamon veya Budgie'ye geçeceğim. Boşta 2/25 GB RAM yiyor 7GB RAM'den.