dark_1234

Deneyimli
Merhaba arkadaşlar,

Bu durumu 2 kez yaşadım. Birincisinde HDMI kablomu elimle düzeltim, görüntü anlık siyah oldu ve sonra gri oldu. Monitöre yansıdı. Bundan 2 hafta sonra şimdi bilgisayrdaki güç kablosunu elimle düzelttim, yine görüntü anlık gitti. Acaba elimdeki statik elektrikten falan olabilir mi? Yoksa bilgisayarda bir sorun mu var? Muhtemelen çok kaliteli olmayan HDMI to VGA dönüştürücüsünden dolayıdır.

Bilgisayar:
  • i5-3340.
  • GT 1030.
  • 8 GB RAM.
  • ASUS H61M-D
  • 600W High Power PSU.
  • Akım koruması olmayan 3'lü priz.
  • 120GB Netac SSD C diski.
  • 500GB seagte 5400RPM HDD.
  • Samsung SyncMaster 732nw monitör.
  • Ucuz bir HDMI VGA dönüştürücü.

Ya taktığınız kablonun ucunda temassızlık var, ya da kabloyu taktığınız monitörün sokette temassızlık var.

Hocam bence monitörümde sıkıntı var çünkü eski televizyon gibi dalgalanma yapıyor.

Ya taktığınız kablonun ucunda temassızlık var, ya da kabloyu taktığınız monitörün sokette temassızlık var.

Bir de hocam nedense bu durum kulağımın USB'sini takınca oluyor USB'yi söktüm bir daha takmıyacağım.

Hocam bence monitörümde sıkıntı var çünkü eski televizyon gibi dalgalanma yapıyor.

Net konuşmayın yine de, imkanınız varsa farklı bir monitör deneyin. Ya da farklı bir kablo deneyin. O şekilde sorunu bulursunuz.

Bir de hocam nedense bu durum kulağımın USB'sini takınca oluyor USB'yi söktüm bir daha takmıyacağım.
Voltaj dalgalanması aklıma geldi direkt, ondan kaynaklanıyor da olabilir.

Net konuşmayın yine de, imkanınız varsa farklı bir monitör deneyin. Ya da farklı bir kablo deneyin. O şekilde sorunu bulursunuz.

Voltaj dalgalanması aklıma geldi direkt, ondan kaynaklanıyor da olabilir.

Hocam voltaj olabilir yaşadığım bina çok eski, elektrik her zaman düşük. Mesela ampullerin bile biraz tam yanmamazlık yapıyor, özellikle tuvalet ve koridor ışığı ama bu durum ayrı bir evde de yaşanıyordu. Her halde monitördendir. Yakında bir monitörüm olursa denerim.