fatalframecirakawoon

Başarılı
  • i5 3470
  • RX 6500 XT.
  • 16 GB RAM DDR3.
  • 500 GB SSD SATA.
Arkadaşlar oyunlarda gereksiz bir kasma var. En düşük ayarlarda bile yani şöyle diyeyim PUBG'de en düşük ayarlarda bile açması gerekirken -1366x768 monitörüm bu arada- 100 90 FPS vermesi gerekirken vermeyi geçtim maçı bulduktan sonra açılma ekranında FPS 0'a düşüyor öyle kalıyor, 5 dk sonra açılıyor. CS2'de 60 70 FPS 15 dk sonra bir anda 10 15 FPS oluyor.

• PC temizlendi macun yenilendi.
  • Format atıldı.
  • RAM bozuk mu, sıcaklık değerlerine bakıldı hiçbir sıkıntı yok.
  • Disk bad sector testi okuma yazma hızı testi yapıldı onda da bir sıkıntı yok.
Bir miktar darboğaz var farkındayım fakat internette bile adam açıp PUBG oynayabiliyorken neden böyle oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
3. ve 4. nesile para harcama boş yere, 4 çekirdekli 15 senelik işlemcilere 1k vereceğine 1300X Ryzen set dizmeye çalış en azından upgrade edersin yavaş yavaş.
Bence AM4 almanın pek gereği yok hocam. Aaartık desteği yok maalesef. Bir zaman sonra gereksiz upgrade olacak ileride yapacağı tahmini yukseltmeler. Yani Z170 anakarta sahipse i5 6600'den i7 7700k gibi olacak (1300X'den 5900X'e upgrade edeceğini sanmıyorum 6-7 sene içinde. En fazla 3600X, 3700X yapar.)

7-8 civarına çıkarsa AM5 ikinci el dizilebilir eğer ileride geliştiririm derse. Geliştiririm demezse X79 en F/P olan setup olacaktır iyi bir nvmE BIOS + Adaptor ile.

En fiyata oranlı performans X79 Xeon set ile alınabilir. 3 bin civarına X79+E5 2660V3 gibi. Zaten GPU ve RAM var arkadaşta.

• i5 3470
  • RX 6500 XT.
  • 16 GB RAM DDR3.
  • 500 GB SSD SATA.
Arkadaşlar oyunlarda gereksiz bir kasma var. En düşük ayarlarda bile yani şöyle diyeyim PUBG'de en düşük ayarlarda bile açması gerekirken -1366x768 monitörüm bu arada- 100 90 FPS vermesi gerekirken vermeyi geçtim maçı bulduktan sonra açılma ekranında FPS 0'a düşüyor öyle kalıyor, 5 dk sonra açılıyor. CS2'de 60 70 FPS 15 dk sonra bir anda 10 15 FPS oluyor.

• PC temizlendi macun yenilendi.
  • Format atıldı.
  • RAM bozuk mu, sıcaklık değerlerine bakıldı hiçbir sıkıntı yok.
  • Disk bad sector testi okuma yazma hızı testi yapıldı onda da bir sıkıntı yok.
Bir miktar darboğaz var farkındayım fakat internette bile adam açıp PUBG oynayabiliyorken neden böyle oluyor?
Sistem ilginç bir sistem. 6500XT Pci 4.0 olmadan adam olmayan bir ekran kartı, yaklaşık %30 falan performans kaybediyorsun rakibi GTX 1650'ye nazaran çok çok daha fazla bir performans kaybı, i5 3470 ile gözden kaçmayacak bir darboğaz, üstüne üstlük PUBG gibi optimizasyonun özürlü ve işlemciye gereksiz yere aşırı yük bindiren bir oyun olmasından bahsetmiyorum bile. Ekran kartına yük bindirmeni tavsiye ederim, grafikleri çözünürlükleri falan fulle, bir de öyle dene.

Sistem ilginç bir sistem. 6500XT Pci 4.0 olmadan adam olmayan bir ekran kartı, yaklaşık %30 falan performans kaybediyorsun rakibi GTX 1650'ye nazaran çok çok daha fazla bir performans kaybı, i5 3470 ile gözden kaçmayacak bir darboğaz, üstüne üstlük PUBG gibi optimizasyonun özürlü ve işlemciye gereksiz yere aşırı yük bindiren bir oyun olmasından bahsetmiyorum bile. Ekran kartına yük bindirmeni tavsiye ederim, grafikleri çözünürlükleri falan fulle, bir de öyle dene.
Grafikleri yükseltince de maça girme ekranında kalıyor.