fatalframecirakawoon

Başarılı
  • i5 3470
  • RX 6500 XT.
  • 16 GB RAM DDR3.
  • 500 GB SSD SATA.
Arkadaşlar oyunlarda gereksiz bir kasma var. En düşük ayarlarda bile yani şöyle diyeyim PUBG'de en düşük ayarlarda bile açması gerekirken -1366x768 monitörüm bu arada- 100 90 FPS vermesi gerekirken vermeyi geçtim maçı bulduktan sonra açılma ekranında FPS 0'a düşüyor öyle kalıyor, 5 dk sonra açılıyor. CS2'de 60 70 FPS 15 dk sonra bir anda 10 15 FPS oluyor.

• PC temizlendi macun yenilendi.
  • Format atıldı.
  • RAM bozuk mu, sıcaklık değerlerine bakıldı hiçbir sıkıntı yok.
  • Disk bad sector testi okuma yazma hızı testi yapıldı onda da bir sıkıntı yok.
Bir miktar darboğaz var farkındayım fakat internette bile adam açıp PUBG oynayabiliyorken neden böyle oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • i5 3470
  • RX 6500 XT.
  • 16 GB RAM DDR3.
  • 500 GB SSD SATA.
Arkadaşlar oyunlarda gereksiz bir kasma var. En düşük ayarlarda bile yani şöyle diyeyim PUBG'de en düşük ayarlarda bile açması gerekirken -1366x768 monitörüm bu arada- 100 90 FPS vermesi gerekirken vermeyi geçtim maçı bulduktan sonra açılma ekranında FPS 0'a düşüyor öyle kalıyor, 5 dk sonra açılıyor. CS2'de 60 70 FPS 15 dk sonra bir anda 10 15 FPS oluyor.

• PC temizlendi macun yenilendi.
  • Format atıldı.
  • RAM bozuk mu, sıcaklık değerlerine bakıldı hiçbir sıkıntı yok.
  • Disk bad sector testi okuma yazma hızı testi yapıldı onda da bir sıkıntı yok.
Bir miktar darboğaz var farkındayım fakat internette bile adam açıp PUBG oynayabiliyorken neden böyle oluyor?
İşlemciniz / Ekran kartınız ısınıyormu? MSI Afterburner ile kontrol edin.

ikisininde bir sıkıntısı yok sıcaklık konusunda.

Oyunu en düşükte açmayacak kadarda düşük değildir diye düşünüyorum.
İşlemciniz eski ve özellikle tek çekirdek gücü düşük bu da cs 2 de kapanması ve ani fazla fps dropları normal kılıyor. İşlemcini de destekleyen anakart eski olucağından PCI sınırı da işin içine giriyor. Dediğim gibi işlemci ve anakartı değiştirmeniz gerek

Hangi video? Arattığımda bulamadığım için soruyorum.

fps hesap muhabbetini aslında şu videodan yaptım eğer 1050 öyle alıyorsa diye.

İşlemciniz eski ve özellikle tek çekirdek gücü düşük bu da cs 2 de kapanması ve ani fazla fps dropları normal kılıyor. İşlemcini de destekleyen anakart eski olucağından PCI sınırı da işin içine giriyor. Dediğim gibi işlemci ve anakartı değiştirmeniz gerek
i7 3770 alsam biraz daha götürebilir mi?

İşlemcin zaten o ekran kartı için yetersiz, bir de üstüne üstlük çözünürlüğü 720p'ye düşürmüşsün, oyunun ayarlarını en düşüğe çekmişsin hepten işlemciye yük bindiriyorsun, darboğaz kaçınılmaz. 1080p'de bile yetmeyecektir. Eğer anakart ve işlemci alacak bütçen yoksa en azından i7 3770'e geç, bayağı bir rahatlatır. Monitörü de 1080p'ye güncellemeni öneririm.