Makaleler
43
Açıkçası günlük kullanım da sorun çıkartmasın yeter. 2017 civarlarında alınmış bir HP laptop.
NVIDIA GeForce 940M
Intel i5 6200U
16 GB RAM
1 HDD 1 SSD
Ses, internet sürücüsünü falan bilmiyorum, bakamam da. Bilgisayar yanımda değil sadece merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Esat hocam isterseniz ben yardımcı olayım. Cihaz genel olarak uyumlu. 940M harici grafiği kullanamazsınız ama Intel HD 520 ile Ventura deneyebilirsiniz. Sonoma kuracaksanız OCLP var. Hemen hemen tüm macOS sürümleri kurulabilir. Ventura kurarsanız iGPU tanıtmak için OCLP kurmanıza gerek kalmaz. Wi-Fi kartınız maalesef desteklenmiyor. Ya harici Wi-Fi adaptör almalısınız ya da cihazınıza uyacak bir macOS destekli Wi-Fi kartı. Skylake uyumlu bir EFI bulmanız veyahut oluşturmanız gerek.
Ben şunu buldum ancak bu ASUS için ve OpenCore sürümü epey eski. Yine de deneyebilirsiniz. Hemen hemen aynı özelliklere sahipsiniz Wi-Fi hariç.

Cevabınız için teşekkürler hocam. Wi-Fi konusunda, Ethernet kablosu bağlarsam olur mu? Kablonun modelini vs. bilmiyorum. Eğer çok önemli ise öğrenmeye çalışırım. Dediklerinizi dikkate alacağım, teşekkür ederim tekrardan :)