Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

shockedblackguy

Üstün
Lenovo IdeaPad 510/15-ikb model bir laptopum var özellikleri şu şekilde:
i5 7200U 2.5GHz
8 GB RAM DDR4 2133MHz.
940MX 4 GB DDR3.

Bilgisayarı açtığımda hemen veya bir süre sonra işlemci kendi kendine hızını 1.30GHz'ye sabitliyor. Batarya çalışmıyor fakat yıllardır batarya aynı olmasına rağmen sorun son birkaç aydır oluyor. İnternete baktığımda pek bir şey bulamadım, bu konu hakkında neredeyse hiçbir şey yok sanırım çünkü ısı kaynaklı değil. Adaptör ve tüm parçalar orijinal. Sorun ne olabilir? Sürücüler veya güç ayarları aklınıza gelebilecek çoğu şey zaten yapılı. Bir sürü şey denedim fakat sonuç hâlâ aynı.
Geçen hafta hiç yavaşlamadı ve uyku modunda kullandım fakat Riot Games LoL'e Vanguard güncellemesini getirince yeniden başlatmak zorunda kaldım. Şimdi tekrar yavaşlamaya başladı.
Sizce sorun ne olabilir? Bu sorunu yaşayan arkadaşlar var mı acaba?

Ve yazmayı unutmuşum, işlemci yavaşladığı anda oyunlarda FPS neredeyse %75 düşüyor.

Çözüm
"Disabled" yazısını "Enabled" yapıp üstteki ayarı 3.10 GHz, alttaki ayarı 0.80 GHz yaptıktan sonra kaydedip stres testi yapar mısın?
ThrottleStop indirip isi degerlerini paylasin. Ve program uzerinde "Disable Turbo" tikini kaldirdiktan sonra Turbo aciliyor mu kontrol edin.

1714839482641.webp

Turbo kapandı sanırsam, res attım ve şu an yavaşlamadı zaman içinde yavaşlayacaktır. 3.08 Ghz olması gerekirken (turbo ile) max 2.5 görüyor. Isıdan olduğunu hiç sanmıyorum bilgisayar boştayken bile yavaşlayabiliyor. Isı değerleri bu civardayken de yavaşlıyor.

Eki Görüntüle 43083
Turbo kapandı sanırsam, res attım ve şu an yavaşlamadı zaman içinde yavaşlayacaktır. 3.08 Ghz olması gerekirken (turbo ile) max 2.5 görüyor. Isıdan olduğunu hiç sanmıyorum bilgisayar boştayken bile yavaşlayabiliyor. Isı değerleri bu civardayken de yavaşlıyor.
Acaba Windows guc seçeneğiniz yuksek performansta mi? Kontrol panelinde hangi guc ayarlarini kullaniyorsunuz?

Quick CPU indirip Speed Shift sekmesinin fotoğrafını atar mısın?

Acaba Windows guc seçeneğiniz yuksek performansta mi? Kontrol panelinde hangi guc ayarlarini kullaniyorsunuz?
Hepsi en yüksek performansa ayarlı ve detaylı ayarları da %100.

Quick CPU indirip Speed Shift sekmesinin fotoğrafını atar mısın?
1714839986208.webp

Hepsi en yüksek performansa ayarlı ve detaylı ayarları da %100.

Eki Görüntüle 43090
Yavaşlarsa bir daha atacağım, bazen saatler sürebiliyor bazen ise 10 dakika içinde oluyor.

"Disabled" yazısını "Enabled" yapıp üstteki ayarı 3.10 GHz, alttaki ayarı 0.80 GHz yaptıktan sonra kaydedip stres testi yapar mısın?
Stres testi bu programda mevcut mu acaba?

Stres testi bu programda mevcut mu acaba?
Tam hatırlayamıyorum ama CPU-Z ile stres testi yapmanız daha iyi olur diye düşünmekteyim:

Ayrıca attığınız fotoğrafta Turbo kapalı gözüküyor. "All Controls" sekmesinden açılabiliyor olması lazım.

Tam hatırlayamıyorum ama CPU-Z ile stres testi yapmanız daha iyi olur diye düşünmekteyim:

Ayrıca attığınız fotoğrafta Turbo kapalı gözüküyor. "All Controls" sekmesinden açılabiliyor olması lazım.
1714840781809.webp

Şöyle bir şey yaptım, Turbo kapanmış @001 'in dediği ayar ile. Şimdi Turbo açık yapacağım.

1714841062736.webp

@Kedicik Turbo açıkken bu şekilde.