erenvortex

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda bir süredir kasma ve donma vardı. Ben de belki belleklerden dolayıdır diye bellek testi yapmaya karar verdim. Testi çalıştırdım sonra bilgisayar yeniden başladı ve bir daha açılmadı. Yani şöyle, açıldı kasa çalışıyor ancak ekrana görüntü geldiğinde önce monitörün ışığı mavi yanıyor sonra "VGA no signal" diyor ve turuncu yanıyor. 10 dakikayı geçmesine rağmen böyle. Kapatmaya veya kasa üzerinden yeniden başlatmaya da korkuyorum açıkçası parçalara zarar gelir diye. Yok mu yardımcı olabilecek birisi? Sistem özelliklerim aşağıdaki gibi. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Windows 11 Pro
Intel Core i5 9400F
ASUS ROG STRIX GTX 1050 Ti
MSI H310M Pro-D Plus
2x8 2666MHz RAM

Geçmiş olsun, kapatmanın sorun olacağını sanmıyorum. Belleklere zarar vermiş olabilir. Neden zarar vereceği hakında en ufak bilgim yok. Isınmışta olabilir, farklı bir şeyde. Sistemi kapatın, ramları çıkarıp, slotları değiştirin. Test programı olarak RAM test Pro indirin teste girin.

Geçmiş olsun, kapatmanın sorun olacağını sanmıyorum. Belleklere zarar vermiş olabilir. Neden zarar vereceği hakında en ufak bilgim yok. Isınmışta olabilir, farklı bir şeyde. Sistemi kapatın, ramları çıkarıp, slotları değiştirin. Test programı olarak RAM test Pro indirin teste girin.

Bellek tarama takılı kalmış olabilir, anakartın resmini atar mısın? Uyarı ışığı var mı? BIOS sıfırlamak çözer. C'ler CMOS pinlerine kısa devre yapın.

Bellek tarama takılı kalmış olabilir, anakartın resmini atar mısın? Uyarı ışığı var mı? BIOS sıfırlamak çözer. C'ler CMOS pinlerine kısa devre yapın.

CLR_CMOS / jbat anakarta bu pinlerin soketine tornavida değdirin, 15 sn BIOS sıfırlanır. Anlamıyor isen BIOS pilini sök 2-3dk sonra tak.

CLR_CMOS / jbat anakarta bu pinlerin soketine tornavida değdirin, 15 sn BIOS sıfırlanır. Anlamıyor isen BIOS pilini sök 2-3dk sonra tak.
Hocam anlamadım ben de. Bilgisayarı kapatıp açtım önce ekran birkaç saniye gitti geldi sanki yeniden başlıyormuş gibi sonrasında ekran geldi. Bellek testinin sonucuna dair bir bilgim de yok. Belki de dediğiniz gibi test takılı kaldı ve hiç yapmadı, bilmiyorum. BIOS sıfırlamasını biliyorum ancak gerek kalmadı gibi. Dediğiniz RAM test uygulamasını yükleyip bir de öyle deneyeceğim. Ama onun öncesinde yaptığım testin sonucunu nereden bulabileceğime dair bir bilginiz var mı? İlk defa bu testi yaptım ama belki testi yapmıştır. Ne olur ne olmaz önce ona bakayım.

Hocam anlamadım ben de. Bilgisayarı kapatıp açtım önce ekran birkaç saniye gitti geldi sanki yeniden başlıyormuş gibi sonrasında ekran geldi. Bellek testinin sonucuna dair bir bilgim de yok. Belki de dediğiniz gibi test takılı kaldı ve hiç yapmadı, bilmiyorum. BIOS sıfırlamasını biliyorum ancak gerek kalmadı gibi. Dediğiniz RAM test uygulamasını yükleyip bir de öyle deneyeceğim. Ama onun öncesinde yaptığım testin sonucunu nereden bulabileceğime dair bir bilginiz var mı? İlk defa bu testi yaptım ama belki testi yapmıştır. Ne olur ne olmaz önce ona bakayım.

Siz dediğimi indirin, Auto tıklayın 90 dakika yeterli olur.

Hocam dediğinizi indirdim testin 18. dakikasında falan ekran gitti yine. Şu anda aynı şekilde ekran gidip geliyor. VGA no signal hatası da var. Anlamadım neden böyle oluyor. RAM'ler bozulmasa bari hiç de iyi bir zaman değil :geek:

RAM'lar sorunlu, olabilir. Çok uğraşma takıl öyle.

Sorun sıcaklıkta olabilir. Hvinfo indirip, sensörlerden test aşamasında bellek sıcaklıklarını SS olarak ilet. Çözüm olarak RAM'e doğru üfleyen fan bağla.

Sorun sıcaklıkta olabilir. Hvinfo indirip, sensörlerden test aşamasında bellek sıcaklıklarını SS olarak ilet. Çözüm olarak RAM'e doğru üfleyen fan bağla.
Hocam bir süre bekledikten sonra biraz önce ekran geldi ve test devam ediyordu. Ben de dediğiniz programı indirdim. Sıcaklığa baktığımda ise desteklenmiyor yazıyordu. Sanırım sıcaklık ölçme sensörü yok ramde.

WhatsApp Image 2026-01-30 at 15.55.06.webp