i7 13700H - R7 8848HS hangisini tercih etmeliyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan anıl.wav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 101
  • Etiketler Etiketler
    tercih

anıl.wav

Uzman
İkisi arasında kaldım. Hangisini seçmeliyim karar veremedim. 13. nesil i7'lerde problem olduğunu söylüyorlar. İleriye dönük bir seçim yapmak istiyorum. Render almada, sanal makine kurmada kod yazmada vs. hangisi daha performanslı olur?
İ7 13700H
Ryzen 7 8840HS

Son düzenleyen: Moderatör:
13. nesil i7'lerde yaşanan problem mobil CPU'larda yok (var mış). Bence bu videoya bir bak, çok işine yarar:

Son düzenleme:
13. nesil i7'lerde yaşanan problem mobil CPU'larda yok. Bence bu videoya bir bak, çok işine yarar:

i5-13500H kullanıyorum ve kararsızlık yaşıyor işlemci. Normalde Max TDP değeri 95W fakat testlerde 95W in çok çok üstüne çıktığı durumlar oluyor. Maalesef mobilde de sorun var.

Mobilde 13 ve 14 serileri kararsız çalışıyor efendim hiçbir zaman sabit bir performans alamazsınız watt sabitlemesi yapmadığınız sürece. En basit örnek Valorant oynarken işlemci odaklı bir oyun olduğu için mesela ascent a side aynı yerde 250 FPS aldığım round diğer round 350 alıyorum diğer round 450 alıyorum aşırı kararsız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…