dr20mouse

Çalışkan
Yer
İstanbul
  • Anakart: HP Victus 16.
  • İşlemci: Intel Core i7-14700HX.
  • Ekran kartı: RTX 4070 Mobile.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Home.

Merhaba, en laptopa HP'nin kendi Cloud Recovery Tool'u ile hazırladığım USB ile format attım. O gün bugündür çok sık olmasa da arada bir mavi ekran alıyorum. Minidump dosyalarını inceledim ama sorunu bulamadım. Benden daha profesyonel birisi inceleyip sorunu söyleyebilirse çok müteşekkir olurum.

RAM'lerden şüphelenip Memtest86 ile test yaptırdım sorun çıkmadı. HP'nin kendi UEFI Diagnostic uygulaması ile sistemi tarattım o da bir sorun bulamadı.

Dosya Ekleri

• DIMMResults-20250815-124351_776145.webp
    DIMMResults-20250815-124351_776145.webp
    83 KB · Görüntüleme: 51
Alacağım zaman ikisinin fiyatı çok yakındı 3-5 daha fazla verip 4070 versiyonunu aldım bende.

Son gelen Bios güncellemesi de sorunlu galiba oyundayken Balanced modda fan takılı kalıyor bazen 5000 devirde. Performance moda geçince düzeliyor otomatik fan. Önceden bu sorun yoktu. Muhtemelen işlemci sorunu da öyle başladı -150 mv da uzun süre kullandım çünkü hiçbir şey yoktu.

Alacağım zaman ikisinin fiyatı çok yakındı 3-5 daha fazla verip 4070 versiyonunu aldım bende.

Son gelen BIOS güncellemesi de sorunlu galiba oyundayken Balanced modda fan takılı kalıyor bazen 5000 devirde. Performance moda geçince düzeliyor otomatik fan. Önceden bu sorun yoktu. Muhtemelen işlemci sorunu da öyle başladı -150 mv da uzun süre kullandım çünkü hiçbir şey yoktu.

Manuel eğri performans moddayim uzun zamandir.
Bostayken sessiz oluyor egriyi atarim PC geçince.
BIOS updatelerle 130 olan CPU wattini 110a düşürdüler. Ben 45-60 watt arasi ThrottleStop ile limitli kullanıyorum. Macun yeniyse GPU OC öneririm sizin kart 13500 timespy skorunu zorlar diye düşünüyorum. Ayrica macun olarak PTM kullanin mumkunse.
Ekran görüntüsü 2025-08-28 160659.webp

Manuel eğri performans moddayim uzun zamandir.
Bostayken sessiz oluyor egriyi atarim PC geçince.
BIOS updatelerle 130 olan CPU wattini 110a düşürdüler. Ben 45-60 watt arasi ThrottleStop ile limitli kullanıyorum. Macun yeniyse GPU OC öneririm sizin kart 13500 timespy skorunu zorlar diye düşünüyorum. Ayrica macun olarak PTM kullanin mumkunse.
Eki Görüntüle 178890
Throttlestop var PL1 55 watt PL2 75 watt kullanıyorum. Nvidia App'da otomatik overclock denedim ama gerek yok ya zaten yeni smooth motion özelliği geldi. 60 FPS'de oyunu sabitleyip smooth motion'la 120 FPS'e çıkartıyor yetiyor bana. Macun kısmıda garantisi bitince artık garantisi varken dokunmayacağım soğutucuya. Biliyorsunuzdur belki birde hall sensör sorunu çıktı ben dahaden yaşamadım ama yaşayanlar olmuş olurda sıkıntı çıkarsa garantiden hallederler.

ThrottleStop var PL1 55 watt PL2 75 watt kullanıyorum. NVIDIA App'da otomatik overclock denedim ama gerek yok ya zaten yeni smooth Motion özelliği geldi. 60 FPS'de oyunu sabitleyip smooth Motion'la 120 FPS'e çıkartıyor yetiyor bana. Macun kısmıda garantisi bitince artık garantisi varken dokunmayacağım soğutucuya. Biliyorsunuzdur belki bir de hall sensör sorunu çıktı ben dahaden yaşamadım ama yaşayanlar olmuş olurda sıkıntı çıkarsa garantiden hallederler.

Bizim seride daha görülmedi rahat olun. Macun değişmediğinize göre yeni sayılır cihazınız? Ben de 3 ayda bitti macun.

Bizim seride daha görülmedi rahat olun. Macun değişmediğinize göre yeni sayılır cihazınız? Ben de 3 ayda bitti macun.
Geçen sene kasımda aldım hocam ama aşırı zorlayacak şekilde kullanmıyorum. Hatta oyun filan oynamaya yeni başladım sayılır 1 ay olmuştur. Normalde kasayı kullanıyordum ekran kartı bozuldu geçiçi ona 5600xt taktım ama istediğim gibi performans vermeyince Laptop'u kullanmaya başladım.