luthienxd

Çalışkan
Bu arkadaş neden bu kadar çok ısınıyor bilmiyorum ama oyun oynarken 90 ve 100 derece arası oluyor. ASUS ROG Ryujin III 360 olmasına rağmen bu arkadaşı asla soğutamıyorum ve canım sıkılmaya başladı. Bilgisayar kasam NZXT H6 ayrıca. Bunun problemi nedir?

Allah rızası için bilen biri cevap verirse sevinirim.

Hocam, soğutma bloku ile islemci arasindaki bandı soktunuz degil mi? Veya montaji sorunsuz yaptiniz mi? Hiç normal sicakliklar değil bunlar. Overclock falan var mi ayrica?

Bant derken hangi bant? İki tane kabloyu bir birine bağlayan bir kablo var, bunu mu sökeceğim? Bununla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutucunun işlemciye temas etmesi geren yerde güvenlik bandı var onu çıkarmamış olabilir misiniz?
Sıvı soğutmanın fanları ters olabilir.
İşlemci ile sıvı soğutmanın arası tam takılmamış olabilir.

Dostum anakartının son BIOS sürümüne güncelle, sonra da performans kısmından 253 watt sınırı koy bak keyfine, pompa devrin de full olsun.

Some yeni jenerasyon işlemci problems.

Artık alayı böyle dostum. Gerçi Intel Ultra serisinde düzelttik vallaha ısınmıyor diyordu ama bakmadım hiç.

Sen yine de bi' soğutucuyu falan kontrol et. Sıvı soğutmalarda işlemciye temas ettiği yerde jelatin olur, onu söktüğünden emin ol. Termal macun bazı fizik kuralları vs. gereği dışarı taşabiliyor zamanla, kontrol et, kaliteli bir şey falan sür.

Performansı test et. Normalse sorun yoktur. Dediğim gibi, hepsi cayır cayır artık. İncelemelere vs. baksan benzer senaryolar görürsün.

Some yeni jenerasyon işlemci problems.

Artık alayı böyle dostum. Gerçi Intel Ultra serisinde düzelttik vallaha ısınmıyor diyordu ama bakmadım hiç.

Sen yine de bi' soğutucuyu falan kontrol et. Sıvı soğutmalarda işlemciye temas ettiği yerde jelatin olur, onu söktüğünden emin ol. Termal macun bazı fizik kuralları vs. gereği dışarı taşabiliyor zamanla, kontrol et, kaliteli bir şey falan sür.

Performansı test et. Normalse sorun yoktur. Dediğim gibi, hepsi cayır cayır artık. İncelemelere vs. baksan benzer senaryolar görürsün.
Evet iste hocam jelatin kafamda kelime geçiyor ama bir türlü bulamiyorum. Bant diyorum 🤣🤣🤣

Dostum anakartının son BIOS sürümüne güncelle, sonra da performans kısmından 253 watt sınırı koy bak keyfine, pompa devrin de Full olsun.

Pompa devrini nasıl fulleyeceğim? İnterenette böyle bir makale okudum bunu yapacağım. Ama pompa devrin Armoury Crate uygulamasından nasıl fulleyeceğim bilmiyorum, Turbo'ya mı alacağım?