Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Burkie1460

Uzman
Bilgisayarda LoL oyunuyordum birden kapandı. Mavi ekran verdi. Ama saniyelik göründü yok oldu. Dosyası da oluşmamış. Fakat yönetim olaylarında bir şöyle bir hata var dostlar isteyenler için Memtest86 ve yönetim olaylarını ilettim.

Maalesef elimde mavi ekran dosyası yok.

Sistem:
  • GTX 950(eski)
  • i7 2600(eski)
  • 16 GB RAM(eski)
  • M.2 SSD (yeni alındı)
  • PSU 500W (eski)
  • H61 anakart(yeni)

YÖNETİM OLAYLARI

2 ay öncesine ait MEMTEST86 Sonuçları

Kod:
 [ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
 [ Guid] {331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}

EventID 41.

Version 8

Level 1

Task 63.

Opcode 0

Keywords 0x8000400000000002.

- TimeCreated.

[ SystemTime] 2024-12-12T18:47:42.9001787Z

EventRecordID 14364.

Correlation.

- Execution.

[ ProcessID] 4
 [ ThreadID] 8

Channel System.

Computer PC.

- Security.

[ UserID] S-1-5-18

- EventData.

BugcheckCode 292.
 BugcheckParameter1 0x10.
 BugcheckParameter2 0x0.
 BugcheckParameter3 0x0.
 BugcheckParameter4 0x0.
 SleepInProgress 0
 PowerButtonTimestamp 0
 BootAppStatus 0
 Checkpoint 0
 ConnectedStandbyInProgress false.
 SystemSleepTransitionsToOn 0
 CsEntryScenarioInstanceId 0
 BugcheckInfoFromEFI true.
 CheckpointStatus 0
 CsEntryScenarioInstanceIdV2 0
 LongPowerButtonPressDetected false

87 derece yüksek mi sistem testinde maksimum değer olarak?
Evet, özellikle de GTX 950 gibi bir kart için yüksek olduğunu düşünüyorum. Kernel Power 41 hataları çok yüksek ihtimalle PSU kaynaklı oluyor dediğim gibi ama %100 emin olsak daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu arada yeni alacaksanız MSI A500DN yerine farklı modellere yönelseniz iyi olur.

Evet, özellikle de GTX 950 gibi bir kart için yüksek olduğunu düşünüyorum. Kernel Power 41 hataları çok yüksek ihtimalle PSU kaynaklı oluyor dediğim gibi ama %100 emin olsak daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu arada yeni alacaksanız MSI A500dn yerine farklı modellere yönelseniz iyi olur.

Mesela? Bir örnek verseniz daha iyi olur.

Aklınızda bir model olmalı.

Son düzenleme:
Mesela? Bir örnek verseniz daha iyi olur.
MSI A550BN alınabilir ancak şu an 2.000 TL'ye çıkmış fiyatı. Eğer acele değilse indirim bekleyebilirsiniz, daha uygun fiyatlara alınabiliyor. Onun dışında 2.000 TL altına pek doğru düzgün PSU kalmadı.

Ekstadan şu modele de göz atabilirsiniz:

Konuya yazılan yorumlara bakın.

Power 41, sistemin beklenmedik şekilde kapandığını gösteren bir hatadan ilerisi değildir. (Sorunun hangi parçadan ortaya çıktığından bağımsız.) Sen bu diskin sorun çıkarmadığına emin misin? Zira, Birim adına bakılırsa Windows'un kurulu olmadığı disk olduğu aşikar, bu olmadan sistemi kontrol edebiliyor olmalısın.

Rich (BB code):
Sistem, verileri işlem günlüğüne gönderemedi. Birim Kimliği: D:, Cihaz Adı :\Device\HarddiskVolume5 içinde bozulma olabilir.

Hata durumu: Varolmayan bir aygıt belirtildi.

Cihaz GUID'si: {622df412-edb8-b779-8060-9a6a6af51752}
 Cihaz üreticisi:
 Cihaz modeli: KIOXIA-EXCERIA SATA SSD
 Cihaz düzeltmesi: SBFA12.a
 Cihaz seri numarası: X0EB87O8KJ42
 Veri yolu türü: SATA

Power 41, sistemin beklenmedik şekilde kapandığını gösteren bir hatadan ilerisi değildir. (sorunun hangi parçadan ortaya çıktığından bağımsız.) Sen bu diskin sorun çıkarmadığına emin misin? Zira, birim adına bakılırsa Windows'un kurulu olmadığı disk olduğu aşikar, bu olmadan sistemi kontrol edebiliyor olmalısın.

Rich (BB code):
Sistem, verileri işlem günlüğüne gönderemedi. Birim Kimliği: D:, Cihaz Adı :\Device\HarddiskVolume5 içinde bozulma olabilir.

Hata durumu: Varolmayan bir aygıt belirtildi.

Cihaz GUID'si: {622df412-edb8-b779-8060-9a6a6af51752}
 Cihaz üreticisi:
 Cihaz modeli: KIOXIA-EXCERIA SATA SSD
 Cihaz düzeltmesi: SBFA12.a
 Cihaz seri numarası: X0EB87O8KJ42.
 Veri yolu türü: SATA

İmkansız sistemden bu diski çıkaralı çok oluyor takılı bile değil.

@bicy

M.2 SSD'yi aldım ve taktım ardından o disk sistemde iken format attım sonra kasma donma olunca söktüm o yüzden hata.

Son düzenleme: