Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Şu anda kullandığım laptopta dahili grafik var ve işlemcide oldukça düşük olduğu için 3D tasarımlarda kasma sorunları yaşıyorum. Oyunlarda ise DX sürümü ve shader sürümü yetersiz olduğu için açılmıyor. Bu nedenle eski bilgisayarımın parçalarını kullanmaya karar verdim. Bilgisayarcı, bu parçaları 5K TL'ye toplayabileceğini söyledi. Ancak aklımda bazı sorular var: Bu bilgisayar, Tinkercad gibi 3D tasarım uygulamalarını kasmadan çalıştırabilir mi? Valorant, CS:GO, Call of Duty, emülatörler gibi programları çalıştırıp 60 FPS veya 100 FPS üzeri verebilir mi?

Bilişim bölümünde olduğum için sanal makineye işletim sistemi kurulumu yapmamız gerektiğini de söylediler. Sanal makinede rahatça çalışabilir miyim?

İşletim sistemi olarak Windows 11 yükleyebilir miyim ve bu sistem kasmaya neden olur mu?

i7 2600 işlemci, AMD Sapphire HD 6850 ekran kartı ve 16 GB DDR3 RAM ile oyun açılabilir mi?

3D tasarım için yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Neyse sonuç olarak yazıyorum sistemi şu an bilgisayarcıya götürdüm 6400 TL'ye monitör dahil toplayacak yarın aldığımda oyun FPS değerlerini sizlerle paylaşacağım.

Neyse sonuç olarak yazıyorum sistemi şu an bilgisayarcıya götürdüm 6400 TL'ye monitör dahil toplayacak yarın aldığımda oyun FPS değerlerini sizlerle paylaşacağım.

Euro Truck Simulator yüksek ayarlarda 77-80 FPS
Zula düşük grafik 120-200 FPS.
Valorant düşük grafik 140-180 FPS.
PUBG düşük ayarlar 30-77 FPS.
Rocket League düşük orta ayarlar 150-200 FPS.
3D tasarım konusundada gayet akıcı bir deneyim sundu sistem
Ekran kartı RAM ve anakart bozuk çıktığı için 1400 TL daha fazla tuttu fakat bana sorarsanız aldığına deydi mi evet değdiğini söyleyebilirim bu fiyata sıfır bilgisayar veya ikinci el monitörlü sistem bulmak çok zor.
2500'e falan alıp işlemci ve ekran kartı yükselteceksen alınabilir. i7 3770k takarsın, ekran kartı olarak 1660Ti kadar besliyor.

Şu anda kullandığım laptopta dahili grafik var ve işlemcide oldukça düşük olduğu için 3D tasarımlarda kasma sorunları yaşıyorum. Oyunlarda ise DX sürümü ve shader sürümü yetersiz olduğu için açılmıyor. Bu nedenle eski bilgisayarımın parçalarını kullanmaya karar verdim. Bilgisayarcı, bu parçaları 5K TL'ye toplayabileceğini söyledi. Ancak aklımda bazı sorular var: Bu bilgisayar, Tinkercad gibi 3D tasarım uygulamalarını kasmadan çalıştırabilir mi? Valorant, CS:GO, Call of Duty, emülatörler gibi programları çalıştırıp 60 FPS veya 100 FPS üzeri verebilir mi?

Bilişim bölümünde olduğum için sanal makineye işletim sistemi kurulumu yapmamız gerektiğini de söylediler. Sanal makinede rahatça çalışabilir miyim?

İşletim sistemi olarak Windows 11 yükleyebilir miyim ve bu sistem kasmaya neden olur mu?

i7 2600 işlemci, AMD Sapphire HD 6850 ekran kartı ve 16 GB DDR3 RAM ile oyun açılabilir mi?

Hocam bilgisayarcı sanırım sizi dolandırmaya çalışıyor. Özellikle ekran kartı zamanın çok gerisinde.

İnternette 5000 veya 7500 civarı çok güzel 2. el sistemler bulunabilir.

Sahibinden'e 2 dk baktım 3200TL sistem buldum, bundan örnek vereyim. Bunu alıp geri kalan parayla 2. el i7 7700 falan çekersin mesela. Mis gibi sanal makinedir, oyundur falan çalıştırırsın. Ekran kartı fazla iyi olmasa bile güncel, olmadı onu da satıp 2. el RX 460 falan çekersin.

İnternette bu tip ucuza bulabilip yükseltme yapabileceğin bir sürü sistem mevcut. Ben bilgisayarcılara güvenmem asla, hep milleti kazıklıyorlar.

Son düzenleme:
Peki hocam başka bir ekran kartı ile değiştirsem kendi kartımı mesela GTX 1050 Ti gibi bir fark olur mu Windows 11 açar mı mesela.

Sahibinden'e 2dk baktım 3200TL sistem buldum, bundan örnek vereyim. Bunu alıp geri kalan parayla 2. el i7 7700 Falan çekersin mesela. Mis gibi sanal makinedir, oyundur falan çalıştırırsın. Ekran kartı fazla iyi olmasa bile güncel, olmadı onu da satıp 2. el RX 460 falan çekersin.

İnternette bu tip ucuza bulabilip yükseltme yapabileceğin bir sürü sistem mevcut. Ben bilgisayarcılara güvenmem asla, hep milleti kazıklıyorlar.

Ama hocam Intel Celeron yazıyor bu işlemci çok eski sadece ekran kartı güzel.

Artı -1 Eksi