Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Şu anda kullandığım laptopta dahili grafik var ve işlemcide oldukça düşük olduğu için 3D tasarımlarda kasma sorunları yaşıyorum. Oyunlarda ise DX sürümü ve shader sürümü yetersiz olduğu için açılmıyor. Bu nedenle eski bilgisayarımın parçalarını kullanmaya karar verdim. Bilgisayarcı, bu parçaları 5K TL'ye toplayabileceğini söyledi. Ancak aklımda bazı sorular var: Bu bilgisayar, Tinkercad gibi 3D tasarım uygulamalarını kasmadan çalıştırabilir mi? Valorant, CS:GO, Call of Duty, emülatörler gibi programları çalıştırıp 60 FPS veya 100 FPS üzeri verebilir mi?

Bilişim bölümünde olduğum için sanal makineye işletim sistemi kurulumu yapmamız gerektiğini de söylediler. Sanal makinede rahatça çalışabilir miyim?

İşletim sistemi olarak Windows 11 yükleyebilir miyim ve bu sistem kasmaya neden olur mu?

i7 2600 işlemci, AMD Sapphire HD 6850 ekran kartı ve 16 GB DDR3 RAM ile oyun açılabilir mi?

3D tasarım için yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Neyse sonuç olarak yazıyorum sistemi şu an bilgisayarcıya götürdüm 6400 TL'ye monitör dahil toplayacak yarın aldığımda oyun FPS değerlerini sizlerle paylaşacağım.

Neyse sonuç olarak yazıyorum sistemi şu an bilgisayarcıya götürdüm 6400 TL'ye monitör dahil toplayacak yarın aldığımda oyun FPS değerlerini sizlerle paylaşacağım.

Euro Truck Simulator yüksek ayarlarda 77-80 FPS
Zula düşük grafik 120-200 FPS.
Valorant düşük grafik 140-180 FPS.
PUBG düşük ayarlar 30-77 FPS.
Rocket League düşük orta ayarlar 150-200 FPS.
3D tasarım konusundada gayet akıcı bir deneyim sundu sistem
Ekran kartı RAM ve anakart bozuk çıktığı için 1400 TL daha fazla tuttu fakat bana sorarsanız aldığına deydi mi evet değdiğini söyleyebilirim bu fiyata sıfır bilgisayar veya ikinci el monitörlü sistem bulmak çok zor.
Bu sistem 5000 liraya alınmaz. Aşırı pahalı. Ayrıca çoğu yeni oyunu da oynatmaz bu sistem. 3D kısmı için de zayıf kalabilir. AM4 tabanlı bir sistem toparlanabilir belki.

3D kısmı çok profesyonel şeyler tasarlamıyoruz şu anlık zaten 2 yıl sonunda değiştireceğim sistemi 2 yıl dayanır mı?

Hocam verdiğim örneği okudunuz mu? 😅

Okudum ancak işlemci soket uyumu olmadığı takdirde bu sistem 3.200 ise anakart 1K TL ise işlemcide 2K to desek 6K TL bu iş benim bilgisayarımdan daha pahalıya geliyor.

3D kısmı çok profesyonel şeyler tasarlamıyoruz şu anlık zaten 2 yıl sonunda değiştireceğim sistemi 2 yıl dayanır mı?

Okudum ancak işlemci soket uyumu olmadığı takdirde bu sistem 3.200 ise anakart 1K TL ise işlemcide 2K to desek 6K TL bu iş benim bilgisayarımdan daha pahalıya geliyor.

İnternette soketlerin desteklediği işlemcileri kolayca bulunabiliyor. Eğer bütçenizden daha fazla verim almak isterseniz bu uygulayabileceğiniz yöntemlerden birisi.

Ekran kartı RAM ve anakart bozuk çıktığı için 1400 TL daha fazla tuttu fakat bana sorarsanız aldığına deydi mi evet değdiğini söyleyebilirim bu fiyata sıfır bilgisayar veya ikinci el monitörlü sistem bulmak çok zor.

Artı -6 Eksi
Çözüm

Hayırlı olsun hocam, sizin tercihiniz. Umarım ileride daha güzel sistemler alırsınız.