Konu Başlıkları Gizle
- 1 Sistem Özellikleri
- 2 Çalışanlar
- 3 Çalışmayanlar
- 4 EFI
- 5 Big Sur
- 6 Monterey
Sistem Özellikleri
- i7-2600K işlemci
- NVIDIA GTX 750 Ti 2 GB
- H61-B3-USB3 GIGABYTE anakart.
- 8GB DDR3 1600MHz RAM
- 120 GB SSD, 500GB HDD (MacOS'lar HDD üzerinde denendi.)
Uzun uğraşlar sonucu şu çöp USB voltaj sorunu bile olan ve bu yüzden boot etmeyen PC'me bir EFI bulup düzenleyip, her macOS sürümünde boot edebilecek hale getirdim. Benzer sistemi kullanıp boot edemeyenler olursa diye sizinle de EFI dosyamı ve konfigürasyonlarımı anlatacağım. Öncelikle ben bu sisteme Big Sur da kurdum, bugün Monterey de deneyeceğim, şu anda da High Sierra kurulu. Deneyimlediğim kadarıyla bu EFI ile dediğim gibi her macOS'u buna benzer sisteme kurabilirsiniz. Fakat bildiğiniz gibi NVIDIA'nın varsayılan sürücüleri son sürüm olarak High Sierra'da destekleniyor. Monterey'e kadar OCLP ile patchleyebiliyorsunuz ekran kartınızı, OCLP dediğimiz şey ise High Sierra destekli Web Driver'larının aynı zamanda son sürümlerde de çalışmasına olanak sağlıyor ve oldukça deneysel. Bu yüzden High Sierra da en iyi deneyimi elde ettim. Big Sur üzerinde yine pencere sıçramaları vs. şeyler takılmalar yaşanıyordu. Monterey de daha çok olacaktır bence ama yine de merakım, deneyeceğim o yüzden. Şimdi ise bu EFI'yle çalışan çalışmayan şeyleri bir anlatayım size.
Çalışanlar
- Realtek ALC889 ses kartı
- Atheros AR8151 ethernet
- GTX 750 Ti 2GB (High Sierra'da tam performans, diğer sürümler için OCLP deneysel.)
- USB 3.0 - 2.0 Portları
- Night Shift
Çalışmayanlar
- TP-Link UB500 Adaptör (Bi' adam da kext yapayım dememiş.)
- İkinci monitör (Ne yapsam da çalıştıramadım, framebuffer falan hikaye. Belki dönüştürücüde sorun vardır.)
EFI
EFI indirme linki (OpenCore 0.9.6 Güncel)Big Sur
Monterey
Şimdi de Web Driver ile Sonoma'da deneyeceğim. Sorunları ve çalışan şeyleri bildireceğim.
Güncelleme: Sonoma'da Legacy Boot edemedim. Eğer edebilirseniz onu da kurabilirsiniz aynı EFI ile. Monterey'de de sistem çalışıyor.
Son düzenleyen: Moderatör: