Intel Core i7 2670QM işlemcim var. Temel hızı 2.20 GHz, Turbo ile 3.10 GHz'ye çıkıyor. Ancak bilgisayarı ilk açtığımda işlemcimin hızı 2.50 GHz civarında oluyor birkaç dakika sonra 1.78 GHz'ye sabitleniyor. Bunu nasıl çözebilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?mr.esat
Üstün
Sıcaklıklara bakabilir miyiz dostum. 13 yıllık mobil bir işlemci kullanıyorsun, traktör teknolojisine sahip. Oldukça verimsiz, macun falan da değiştirmediysen boştayken bile thermall throttle yeme ihtimalin olabilir 
Sıcaklıklara bakabilir miyiz dostum. 13 yıllık mobil bir işlemci kullanıyorsun, traktör teknolojisine sahip. Oldukça verimsiz, macun falan da değiştirmediysen boştayken bile thermall throttle yeme ihtimalin olabilir![]()
Daha bugün macunu yenilettim önceden işlemci 97 derece idi şimdi ne yaparsam yapayım 60 derece sıcaklığı geçmiyor ancak sorun hala geçmedi bilgisayar açıldıktan 5 dakika kadar sonra işlemci 1.78 GHz'e sabitleniyor.
mr.esat
Üstün
Güç Planından Turboboost'u etkinleştirin, yeni güç planı oluşturup yüksek performansı seçin.Daha bugün macunu yenilettim önceden işlemci 97 derece idi şimdi ne yaparsam yapayım 60 derece sıcaklığı geçmiyor ancak sorun hala geçmedi bilgisayar açıldıktan 5 dakika kadar sonra işlemci 1.78 GHz'e sabitleniyor.
Güç Planından Turboboost'u etkinleştirin, yeni güç planı oluşturup yüksek performansı seçin.
BIOS üzerinden TurboBoost'u etkinleştirmiştim yeni güç planı oluşturup yüksek performansı seçtim sorun hala devam ediyor.