Hayir, duzgun bilgi alabilecegin bir kaynak sonucta. Imaj hazirlama isiyle cok ugrasmadigim icin o konuda yardimci olamayacagim Yusuf zaten kendisi de imaj paylasiyor okuyunca gorur herhalde.
Kısaca AnyMacOS programı ile sürümü indiriyorum ve .pkg ile .app uygulamasını oluşturuyorum. Disk izlencesinden boş bir DMG görüntüsü oluşturuyorum boyutu uygulamanın gereksinim duyduğu kadar olacak şekilde. Daha sonradan bu DMG içindeki diske .app'i yazdırıp DMG uzantısını RAW'a çeviriyorum kısaca. Ben ekstra olarak MBR olarak şekilde ayarlıyorum diski bir de.
Kısaca AnyMacOS programı ile sürümü indiriyorum ve .pkg ile .app uygulamasını oluşturuyorum. Disk izlencesinden boş bir DMG görüntüsü oluşturuyorum boyutu uygulamanın gereksinim duyduğu kadar olacak şekilde. Daha sonradan bu DMG içindeki diske .app'i yazdırıp DMG uzantısını RAW'a çeviriyorum kısaca. Ben ekstra olarak MBR olarak şekilde ayarlıyorum diski bir de.
sudo "uygulama'ya sağ tıkladıktan sonra show contents de > Contents/Resources/createinstallmedia betiğini terminale sürükle" --volume "dmg içindeki yazdıracağın diski terminale sürükle"
Yıllar içinde deneme okuma ile öğrendiğim bir şey. Direkt rehber bilmiyorum.
sudo "uygulama'ya sağ tıkladıktan sonra show contents de > Contents/Resources/createinstallmedia betiğini terminale sürükle" --volume "dmg içindeki yazdıracağın diski terminale sürükle"
Yıllar içinde deneme okuma ile öğrendiğim bir şey. Direkt rehber bilmiyorum.
@yusufklncc hocam tekrardan merhaba. Ancak şimdi imaj oluşturmayı deneme fırsatım oldu. DMG dosyasını RAW dosyasına nasıl çevirebileceğimi yazmadığınızı farkettim. DMG dosyasını nasıl RAW dosyasına çevirebilirim?