Kısaca AnyMacOS programı ile sürümü indiriyorum ve .pkg ile .app uygulamasını oluşturuyorum. Disk izlencesinden boş bir DMG görüntüsü oluşturuyorum boyutu uygulamanın gereksinim duyduğu kadar olacak şekilde. Daha sonradan bu DMG içindeki diske .app'i yazdırıp DMG uzantısını RAW'a çeviriyorum kısaca. Ben ekstra olarak MBR olarak şekilde ayarlıyorum diski bir de.

Kısaca AnyMacOS programı ile sürümü indiriyorum ve .pkg ile .app uygulamasını oluşturuyorum. Disk izlencesinden boş bir DMG görüntüsü oluşturuyorum boyutu uygulamanın gereksinim duyduğu kadar olacak şekilde. Daha sonradan bu DMG içindeki diske .app'i yazdırıp DMG uzantısını RAW'a çeviriyorum kısaca. Ben ekstra olarak MBR olarak şekilde ayarlıyorum diski bir de.

Dediğiniz her şeyi anladım hocam ancak birkaç sorum var.

.pkg dosyasını nasıl .app yapıyorsunuz? DMG oluştururken bunlardan hangisini seçiyorsunuz?:

Screen Shot 2024-02-19 at 16.33.28.webp

Screen Shot 2024-02-19 at 15.58.50.webp

.app dosyasını nasıl yazdırıyorsunuz? Ve son olarak, bu .dmg dosyasını nasıl .raw'a çeviriyorsunuz?

@yusufklncc eğer bununla ilgili bir tutorial varsa atabilirsiniz, İngilizcem iyi.

Son düzenleme:
.pkg dosyasını çalıştırıp kuruyorsun programın indirdiği. Uygulamalar klasörüne geliyor kurulum uygulaması.

read/write
Mac OS Extended (Journaled)

sudo "uygulama'ya sağ tıkladıktan sonra show contents de > Contents/Resources/createinstallmedia betiğini terminale sürükle" --volume "dmg içindeki yazdıracağın diski terminale sürükle"

Yıllar içinde deneme okuma ile öğrendiğim bir şey. Direkt rehber bilmiyorum.

.pkg dosyasını çalıştırıp kuruyorsun programın indirdiği. Uygulamalar klasörüne geliyor kurulum uygulaması.

read/write
Mac OS Extended (Journaled)

sudo "uygulama'ya sağ tıkladıktan sonra show contents de > Contents/Resources/createinstallmedia betiğini terminale sürükle" --volume "dmg içindeki yazdıracağın diski terminale sürükle"

Yıllar içinde deneme okuma ile öğrendiğim bir şey. Direkt rehber bilmiyorum.

Bende şu an App Store'dan indirdiğim Catalina var. Dediğiniz adımları deneyeceğim, geri dönerim hocam.

@yusufklncc içinin böyle mi gözükmesi gerekiyor?

Screen Shot 2024-02-19 at 16.55.28.webp

Son düzenleme:
@yusufklncc hocam tekrardan merhaba. Ancak şimdi imaj oluşturmayı deneme fırsatım oldu. DMG dosyasını RAW dosyasına nasıl çevirebileceğimi yazmadığınızı farkettim. DMG dosyasını nasıl RAW dosyasına çevirebilirim?