Umut Ciran

Uzman
Demin PUBG'de biraz zaman geçirdim işlemciyi zorlamak için, değerler bu şekilde. Corsair sıvı soğutma var sistemde. Sizce böyle kalması sağlıklı olur mu? 4.8GHz şu an.

1729691431768.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bir anlam ifade etmez. Prime95 testinde 1-2 saat açık bırakın, çekirdekler kapanmazsa ve 90 dereceyi geçmezse bir şey olmaz. Kullanmasanız da kullansanız da Handbrake gibi programlarla render testi yapın. Bazen anlamsız yere mühendislik programlarında da çöküyordu veya video edit gibi.

Steam PUBG gibi bir oyunda gayet ideal sayılır sıcaklık değerleri. CPU için Benchmark test yaparsanız daha doğru bir sonuç alırsınız ama oyun bazlı bakarsak ideal gibi duruyor sıcaklık.

ASUS Maximus Hero Z97 anakarta sahibim ve i7 4790K işlemciye. BIOS ekranından OC yerine geldiğim zaman CPU Level up diye bir ayar var 4.4 - 4.6 - 4.8 GHz seçenekleri mevcut. 4.8'i seçtiğim taktirde otomatikman OC yapıyor, voltaj değerlerini falan her şeyi kendi ayarlıyor. Witcher 3'e girdiğim zaman işlemci kullanımına ve voltaj değerlerine bakıyorum 1.3 ve 1.5 arası gidip geliyor hatta çok nadirde olsa 1.8 bile görmüşlüğüm var. Sizce bir sorun oluşturur mu? Corsair Hydro H110 sıvı soğutma kullanıyorum sıcaklık değerleri 50 - 65 arası geziyor oyun içinde.

Bende de MSI Z97 Gaming 9 ack ana kartla 5MHz kadar çıkıyor Turbo bostla 5.80 MHz görüyor soğutucu Corsair 280'lik sıvı soğutma kullanıyorum sıcaklık 50 60 arası.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 83