Yer
KARTAL/İSTANBUL
Öncelikle i7 6700 bir sistemim var. Bunu yedek 2 ci bir sistem olarak kullanıyorum sistem özelliklerim.
  • i76700
  • 500 GB SSD
  • ASUS H110M D anakart
  • 16 GB RAM
Ekran kartı olarak GTX 1650 kullanmayı düşünüyorum. Eğer ki bu ekran kartına macOS desteği varsa eğer başarılı bir deneyim olmasını istiyorum tüm aşamaları detaylı bir şekilde anlatacak bana yardımcı olacak arkadaşlar lazım. Bunun için EFI ve kext dosyaları için Ethernet'in de çalışması lazım teşekkürler. Siri ve diğer uygulamalar da çalışması lazım.

Yeni alacaksaniz ve macOS odakli bir sistem yapmayi dusunuyorsaniz almayin. Turing mimarili GPU'larin macOS altinda destegi yok. iGPU kullanabilirsiniz ama, 6700'un IGPU'su destekli.

Anladım hocam GTX 1650 elimde mevcut var sıfır kapalı kutu almıştım 6 ay önce falan duruyor öyle ihtiyacım olmadı kastettiğiniz işlemcinin dahili grafik birimi buna kurulum yapalım o zaman ekran kartı nı kullanmadan. EFI ve kextleri Siri falan nasıl halledeceğiz.

Kast ettiğiniz işlemcinin dahili grafik birimi buna kurulum yapalım o zaman ekran kartını kullanmadan.
Evet, olabilir. Tabii islemcinizin dahili grafik biriminin limitlerini de dusunerek hareket etmek lazim.
EFI ve kextleri Siri falan nasıl halledeceğiz?
Cok sorun yapacak bir sisteminiz yok, Siri vs. icin de gecerli bir seri numarasi ve birkac ayar yeterli diye biliyorum. EFI konusunda daha yetenekli kisiler yanit verse daha iyi olur, sizin bilgisayariniz beni asiyor biraz hocam. 😁

Yeni alacaksaniz ve macOS odakli bir sistem yapmayi dusunuyorsaniz almayin. Turing mimarili GPU'larin macOS altinda destegi yok. iGPU kullanabilirsiniz ama, 6700'un IGPU'su destekli.

Anladım hocam GTX 1650 elimde mevcut var sıfır kapalı kutu almıştım 6 ay önce falan duruyor öyle ihtiyacım olmadı kastettiğiniz işlemcinin dahili grafik birimi buna kurulum yapalım o zaman ekran kartı nı kullanmadan. EFI ve kextleri Siri falan nasıl halledeceğiz.

Evet, olabilir. Tabii islemcinizin dahili grafik biriminin limitlerini de dusunerek hareket etmek lazim.

Cok sorun yapacak bir sisteminiz yok, Siri vs. icin de gecerli bir seri numarasi ve birkac ayar yeterli diye biliyorum. EFI konusunda daha yetenekli kisiler yanit verse daha iyi olur, sizin bilgisayariniz beni asiyor biraz hocam. 😁

Tamam hocam teşekkür diğer arkadaşların yazmasını bekleyelim @Recep Baltaş hocam yardım ederse kesin yaparız bu işi. 🤣

Kurulabilir ama öncelikle ekran kartınızı doğru seçin çünkü AMD kartlardan doğru seçim yaparsanız direkt native olarak destekli bir Hackintosh kurabilirsiniz. Şu anlık ekran kartı yok ise iGPU kullanılarak devam edilebilir.

Hangi sürümü kurmak istediğinize karar verdiniz mi?

MacOS cok onemli ise ekran kartini satip minimum olarak RX 5600 XT tercih edebilirsin. EFI kolay, Siri’lik bir sey yok zaten sistem icinde gelen bir ozellik.

Kurulabilir ama öncelikle ekran kartınızı doğru seçin çünkü AMD kartlardan doğru seçim yaparsanız direkt native olarak destekli bir Hackintosh kurabilirsiniz. Şu anlık ekran kartı yok ise iGPU kullanılarak devam edilebilir.

Hangi sürümü kurmak istediğinize karar verdiniz mi?

Hocam selam uzun zaman oldu bu konuyla uğraşamadım çünkü sürekli çalıştığım için hiç vaktim olmuyor du sizi de meşgul etmek istemedim hocam bu işe pazartesi girişmeyi düşünüyorum yardımınız olursa yapalım bunu hangisini öneriyorsunuz hocam.