Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

suruclu1

Gelişen
Yaklaşık 1 ay önce sistemi topladım. i9-14900K işlemci ve MSI B760 TOMAHAWK DDR5 anakartım var. Henüz ekran kartı almadım, işlemcideki dahili grafik birimiyle kullanıyorum. Sistemi en son BIOS sürümüne güncelledim fakat bu sürümün içinde Intel’in yayınlamış olduğu mikro kod güncellemesi bulunup bulunmadığını bilmiyorum. Mikro kod güncellemesini ayrıca yüklemem gerekir mi, yoksa zaten son sürüm BIOS’un içinde mevcut mudur? Ayrıca farede ve ekranda arada kasma veya donma oluyor, sebebini bir türlü çözemedim. Konu hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@suruclu1

Yazdığım üzere, mikro kod güncellemesinin sonrasında çıkan herhangi bir güncellemeyi yapmanız zaten mikro kodu almış olduğunuz anlamına geliyor. En güncel sürüm, geriye dönük olarak gelmiş özellikleri de kapsıyor. Mikro kod güncellemesini aldınız kısaca, sorun yok.
Halihazırda güncellemişsin. Paylaştığım görsele bakarsan, son güncellemenin öncesinde mikro kod güncellemeleri gelmiş. Son sürümü yükleyerek bunları almış oluyorsun.

1761663766733.webp

Ayrıca farede ve ekranda arada kasma veya donma oluyor, sebebini bir türlü çözemedim. Konu hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.

Bunun için ayrı bir konu oluşturman daha uygun olur.

Halihazırda güncellemişsin. Paylaştığım görsele bakarsan, son güncellemenin öncesinde mikro kod güncellemeleri gelmiş. Son sürümü yükleyerek bunları almış oluyorsun.

Eki Görüntüle 196712

Benim yaptığım en on güncelleme bu hocam!Bu güncellemede ise microkod güncellemesi göremedim...

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-29 225208.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-29 225208.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 29
@suruclu1

Yazdığım üzere, mikro kod güncellemesinin sonrasında çıkan herhangi bir güncellemeyi yapmanız zaten mikro kodu almış olduğunuz anlamına geliyor. En güncel sürüm, geriye dönük olarak gelmiş özellikleri de kapsıyor. Mikro kod güncellemesini aldınız kısaca, sorun yok.

Çözüm
@suruclu1

Anladım hocam, bilgilendirme için teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: