mrnobodyrax

Başarılı
Merhaba. Geçen günlerde bilgisayar aldım. 2 gün önce elime ulaştı. Durup dururken ekran siyah olup tekrar görüntü alınıyor ama bu 1 kere değil belki 5-6 kere oluyor, yani görüntü gidip gelmeye devam ediyor. Bazen sonunda açılabiliyor görüntü ama bazen bilgisayar kendini kapatıp baştan başlıyor.

14900K ve RTX 4090 ekran kartı için 1000W uygun deniliyordu. Acaba sorun güç kaynağında mı? Ekran kartım mı bozuk?

Render almayı denedim dün akşam, basit bir render alırken sorun yoktu. Fakat biraz daha komplike bir render almaya çalıştığım o anda direkt olarak hızlıca kapandı ve bilgisayar tekrar açıldı. Hem işlemci hem ekran kartı fazla ısındığı için muhtemelen.

Başlıktaki soru ile alakalı değil ama BIOS'a girdiğimde bellekler tam hızda çalışmıyor. XMP açıyorum ve farklı bir hız seçiyorum daha sonra görüntü gelmiyor. Sırf açılsın diye zar zor BIOS sıfırlattım. Ama şu an çoğunlukla görüntüm gidiyor durup dururken. Bellekleri yine bir nebze olmasa da olur diyebilirim. Oyun olarak bazı oyunları denedim. Pek bir sorun yoktu, 1 saate yakın 4K Cyberpunk oynadım herhangi bir görüntü gitmesi yaşanmadı. Witcher 3 açtım, daha eşyaları düzenlerken oyun hiçbir hata vermeden kapanıyor. Oldukça para harcadım ve bayağı üzmeye başladı. Ayrıca monitörüm Gigabyte M28U 28 inch 1ms 4K Oyuncu Monitörü. DisplayPort ile bağlıyım.

Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 4090 OC
İşlemci: i9-14900K
PSU: MSI MPG A1000G PCI-E5
Anakart: ASUS TUF Gaming Z790-Plus Wi-Fi
RAM: 4x32 Patriot Viper 5 RGB PVER564G62C42kW
Sıvı Soğutma: MSI MAG CoreLiquid 360R V2

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kısa süre önce ben de aynı sorunları yaşadım, aldığım yere gönderdiğimde sıvı soğutma ve işlemci arıza olduğu tespit edildi ve parçalar değişti geldiğinde ise aynı sorun devam etmeye başladı. Sistemi iade ettim. Psikolojini en iyi ben anlarım. Şu an ise farklı bir yerden yep yeni bir sistem düzdüm işlemciyi AMD yaptım ve kafam çok rahat.

Benim denemediğim yöntem kalmadı, bir zahmet düzeltsinler. 😁
Witcher 3 NextGen DirectX 12 arabiriminde bende de atıyor bu arada. Onu referans almayın.

Sorun Witcher 3'te olabilir o zaman başka oyunlarda bu problem yaşanmıyorsa. DLSS bile Witcher 3'te bazılarında bozuk çalışıyor.

XMP kapalı olarak da deneyebilirsiniz. 4 RAM olduğu için de tam hıza çıkmayabilir. Elle de değer girip deneyebilirsiniz. Bir de Olay Görüntüleyici üzerinden de kontrol edebilirsiniz.

Hocam kısa süre önce ben de aynı sorunları yaşadım, aldığım yere gönderdiğimde sıvı soğutma ve işlemci arıza olduğu tespit edildi ve parçalar değişti geldiğinde ise aynı sorun devam etmeye başladı. Sistemi iade ettim. Psikolojini en iyi ben anlarım. Şu an ise farklı bir yerden yep yeni bir sistem düzdüm işlemciyi AMD yaptım ve kafam çok rahat.

Hocam eğer söylemesi sorun değilse nereden almıştınız?

Witcher 3 nextgen DirectX 12 arabiriminde bende de atıyor bu arada. Onu referans almayın.

Sorun Witcher 3'te olabilir o zaman başka oyunlarda bu problem yaşanmıyorsa. DLSS bile Witcher 3'te bazılarında bozuk çalışıyor.

Witcher 3 oynamayı denerken hiçbir hata vermeden kapanmasıyla karşı karşıya kaldım 2-3 defa denemiştim. Bahsettiğim monitörün görüntüsünün hızlıca gidip gelmesi ve bazen kendine reset atması başka bir durum. Boşta dururken bile oldu 1 kere.

XMP kapalı olarak da deneyebilirsiniz. 4 RAM olduğu için de tam hıza çıkmayabilir. Elle de değer girip deneyebilirsiniz. Bir de olay görüntüleyici üzerinden de kontrol edebilirsiniz.

XMP mecbur kapattım açınca PC açılmıyor. Şu an XMP kapalı ve monitöre gelen görüntüde sorun var, bazen kendini kapatıyor PC.

Hocam eğer söylemesi sorun değilse nereden almıştınız?

Witcher 3 oynamayı denerken hiçbir hata vermeden kapanmasıyla karşı karşıya kaldım 2-3 defa denemiştim. Bahsettiğim monitörün görüntüsünün hızlıca gidip gelmesi ve bazen kendine reset atması başka bir durum. Boşta dururken bile oldu 1 kere.

XMP mecbur kapattım açınca PC açılmıyor. Şu an XMP kapalı ve monitöre gelen görüntüde sorun var, bazen kendini kapatıyor PC.

Sorunlu olan İtopya, yeni aldığım incehesap.