İyi Sosyaller.

Yakın zamanda ekipman almak için sürekli piyasayı araştırıyorum. Logitech gibi markaların ürünlerini beğensem de gereksiz pahalı. Sonra Wraith'e yöneldim ancak ürün hatalı olsa bile açıldığı için iade almadıklarını gördüm. Hala öyle mi?

Teşekkürler.

Ürünü geldiği zaman daha kargocu kapıdayken kayda girin ve açıp kullanana kadar çekin. Ürün sorunlu olsa bile almama ihtimalleri yok.

Yasal olarak sen iade edersin dostum bak bakalım iade edebiliyor musun iade edemeyenler zarar ederek ikinci elden satarak kurtulabiliyor anca yanlış bilgilendirme falan yaptığım yok.
Dostunuz değilim, satıcıyı da iyi tanıyorum zaten. Bu satıcıdan ürün alacak insan zaten bunları göze alıyordur. Ayrıca yanlış bilgilendirme bal gibi de yapıyorsunuz.

Birisi "keyfine göre iade yapamazsın." demiş.

Arkadaşlar bu işler sizin kafanıza, mantığınıza göre işlemiyor. Bu konuda açık bir kanun var. Bu kanunda da tüketicinin cayma hakkı net şekilde belirlenmiş. Belli ürünler (ki bu ürünlerin neler olduğu da kanunda net) dışında uzaktan sözleşmeli olarak aldığınız ürünleri açıp, kullanıp memnun kalmamanız halinde koşulsuz, şartsız iade hakkınız var 14 gün içinde.

Burada dikkat edilmesi gereken konular var. Mesela mutat kullanım deniyor. Yani ürünü alıp da suyunu çıkarana kadar kullanıp iade edemezsin. Ayrıca ürüne zarar gelmemiş olması gerekiyor. Yani aldın kutuyu parçaladın, ürüne zarar verdin, bu durumda da cayma hakkını kullanamazsın.

Ama burada bazı bilgisiz arkadaşların veya belki de mağazayla bağlantılı kişilerin algı yaratmak amacıyla dedikleri de doğru değil. Bu iş keyif vs işi değil. Kanun böyle ! Kanun işine gelmiyorsa firma bu işe girmeyecek veya online satış yapmayacak. Sadece mağazadan satış yapacak ve mağazalar açacak.

Hakkınızı, hukukunuzu biliniz. Sevgiler.