Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Dün ekran kartını iade ettim ve bugün dağıtıma çıkmış ancak alıcıya ulaşılamadı yazıyor. İadeye itiraz etmek istediğini söylüyordu öyle bir hakkı olduğunu sanmıyorum. Sürekli kargoyu almayıp gününü ertelerse ne olur?

@14925

Çözüm
Ben bizzat bu durumu yaşamıştım, satıcı iadeyi 3 kere teslim almayınca ürün bana döndü. Ardından para iadesi de yapıldı, hem ürün hem de para bana geri dönmüş oldu.
İade sonucu tarafıma gelen kargoyu almazsam ne olur?

Mesafeli satış sözleşmesi kuralları gereği tarafınıza iade gelen ürünü teslim alma zorunluluğunuz bulunmaktadır. Bu şekilde ürün teslim almamaya devam etmeniz halinde sahibinden.com üyeliğinizi geçici olarak durdurabilir veya tamamen sonlandırabilir.

Alıcı olarak ürünü kargoladınız ya eğer satıcı ürünü almazsa size iadeye dönebilir o zaman geri iadeyi kabul etmemeniz lazım. Kısaca ürünü iade ettikten sonra iş sizden çıkıyor paranızı geri alırsınız ama size iade dönen ürünü kargocudan teslim alırsanız iş karışır.

Alıcı olarak ürünü kargoladınız ya eğer satıcı ürünü almazsa size iadeye dönebilir o zaman geri iadeyi kabul etmemeniz lazım. Kısaca ürünü iade ettikten sonra iş sizden çıkıyor paranızı geri alırsınız ama size iade dönen ürünü kargocudan teslim alırsanız iş karışır.
Böyle bir durum olursa sahibinden müşteri hizmetlerini arayayım mı?