• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

İadeye yollanan ekran kartının satışa çıkamayacak halde olması sebebiyle iade alınmaması

Yer
Cintra
Efendim, RX 6600XT ekran kartı aldım fakat ekran kartının fan bloku kırık gibi sallandığından dolayı ve ekran kartının PCI-e slotunun koruma barikatı olmamasından dolayı iadeye yolladım ancak mal usulsüz olduğu halde satışa çıkamayacak olduğu için iade olmamış. Düşünün bozuk ürünü satışa çıkartacaklar.

Sizce dolandırıldım mı?

Müşteri hizmetleri:

"Siparişte kullandığınız GSM numaranıza bir link gönderimi sağladım. Bu linke tıklayarak talebinizi iletebilirsiniz. Satıcınız sizlere 1 en geç 3 iş günü içinde cevap verecektir. Endişeniz olmasın. Hesabım➝Satıcı Mesajlarım alanından talebinizi kontrol edebilir, dilerseniz bizlerle iletişime geçerek bizlerden de bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.
15:53

Trendyol müşteri hizmetlerinin yazdığı;

Sizlere hizmet verebildiğim için çok memnun oldum. Aklınıza takılan, sormak istediğiniz farklı bir şey varsa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım. "

Müşteri hizmetleri: Ürün kullanıldığı için iade olması için önce garantiye gönderilmesi lazım.

Bende müşteri hizmetlerine dedim ki: Adamlar "faturayı" göndermediler. Bu şekilde kabul edeceklerini sanmıyorum.

Vallahi Nasrettin Hoca masalları gibi bir şey yaşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Satıcı, birinden zorla iade almış belli ki, ve bunu da sana satmış eksik ürün biraz da kırık diyorsunuz. Kısacası tufaya getirmişler seni hocam.

Satıcı, birinden zorla iade almış belli ki, ve bunu da sana satmış eksik ürün biraz da kırık diyorsunuz. Kısacası tufaya getirmişler seni hocam.

Efendim, peki hakem heyetine başvuru yaparsam kaçıncı yasaya göre haklı çıkarım? Ayrıca CİMER'e şikayet edebilir miyim? Orada işler hızlı yürüyor.

Aynı fikirdeyim hocam. Ekran kartının bir kısmında jelatinde yoktu.

Efendim, peki hakem heyetine başvuru yaparsam kaçıncı yasaya göre haklı çıkarım? Ayrıca CİMER'e şikayet edebilir miyim? Orada işler hızlı yürüyor.

Bu konu ile tüketici hakem heyeti ilgilenir hocam. CİMER'e başvurmanız süreci yavaşlatır CİMER süreci hakem heyeti'ne devreder. Diğer sorunuza gelirsek hakim değilim maalesef bilmiyorum. Ama sizler tüketici hakem heyetine yazmaya şimdiden başlayın.

Ayrıca sanrım adı sanı bilinmeyen bir satıcı'dan ürün aldınız. Trendyol'dan zamanında bir monitör almıştım LG marka, modelini hatırlamıyorum. Ama, satıcı bana ürünü bildiğiniz pazar poşetine monitörü gönderip sıfır diye kakalamaya çalışmıştı. Ben tabii dişli olduğum için durmadan satıcıyı sapık gibi aradım. Öyle böyle konu hakem heyetine varmadan iade aldılar ama illallah dedirttiler. Sana tavsiyem sen bir satıcıyı arayıp bir konuş bakalım hocam. Ben satıcımı çok darlamıştım dedim böyle ürün mü olur dalga mı geçiyorsun? Ortalığı yıktım yani, çünkü memlekette düzgün konuştuğun vakit, bizim milletimiz s"lak yerine koymayı deniyor.

Bu arada müşteri hizmetleri diyor ki: Satıcıya yaşadığınız olayı anlatarak hızlı iade başvurusu yapın. Eğer kabul etmezlerse faturayı tarafınıza iletme yükümlülükleri olduğundan dolayı teknik servise gönderimini yapın. 1-3 iş günü içerisinde iadeye onlar karar verir. Diyor müşteri hizmetleri.

Yorumları aslında fena bir satıcı değildi hocam.

Satıcının telefon numarısını nasıl bulucam? Arkadaşlarım avukat. Onlarla beraber ararım.

Teknik servis, cayma hakkı ile ilgili yükümlülüğü yok ki. Hocam siz Trendyol müşteri hizmetlerinde ki temsilcileri dinlemeyin. Onlar, sadece sizi hakkınız'dan vazgeçirmeye çalışıyorlar. 15 günü dolmamış cihaz servise girmez, giremez.

Sizin de hiç bir işiniz rast getmiyor hocam her halde ne alırsanız sıkıntılı çıkıyor.

Satıcı sana legal dolandırıcılık yapmış, teknik servis bir şey yapamaz kullanıcı hatası deyip geri gönderirler sana.

Sizin de hiçbir işiniz rast getmiyor hocam her halde ne alırsanız sıkıntılı çıkıyor.

Vallahi, bende ne alsam sıkıntılı çıkıyor o yüzden, bu arkadaşı en iyi ben anlarım.

Sizin de hiçbir işiniz rast getmiyor hocam her halde ne alırsanız sıkıntılı çıkıyor.

Şans olsa bışama sürerim.

Vallahi, bende ne alsam sıkıntılı çıkıyor o yüzden, bu arkadaşı en iyi ben anlarım.

Satıcı sana legal dolandırıcılık yapmış, teknik servis bir şey yapamaz kullanıcı hatası deyip geri gönderirler sana.
Bende onu anlattım. Yapmaz diye ısrar etti uzun süre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…