EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Bir memur abinin sözü üzerine aklıma takıldı. Yarın telefonu satacağım; alıcı, parayı IBAN üzerinden gönderecek. Karşı tarafın herhangi bir suç (terör örgütü, vergi kaçakçılığı ya da başka bir parasal suç) işlemiş olması durumunda, bana IBAN ile para göndermesi ileride başımı suça ortaklık tarzı bir derde sokar mı? Bugüne kadar birçok ürün sattım, ancak yine de ne olacağı belli olmaz.

Bir memur abinin sözü üzerine aklıma takıldı. Yarın telefonu satacağım; alıcı, parayı IBAN üzerinden gönderecek. Karşı tarafın herhangi bir suç (terör örgütü, vergi kaçakçılığı ya da başka bir parasal suç) işlemiş olması durumunda, bana IBAN ile para göndermesi ileride başımı suça ortaklık tarzı bir derde sokar mı? Bugüne kadar birçok ürün sattım, ancak yine de ne olacağı belli olmaz.

Vallahi pek bir bilgim yok ama alan adam o telefona bylog falan indirirse ve o telefonu satın aldığı kişinin sen olduğunu görürlerse karakola çağırabilirler, fakat muhtemelen daha önce de satış yaptığın için bir şey olmaz.

Bildiğim kadarıyla IBAN'dan atılan para bir süre içinde geri alınabiliyor. Bence her zaman nakit olarak parayı almak daha mantıklı olur eğer alışveriş yüz yüze olacak ise.