6 şubat depreminde tam ihtiyacımız olduğu sosyal medyada Twitter kısıtlanmıştı. Çok acı durum gerçekten özgürlüğümüzü elimizden almaya başladılar kendi bildikleri gibi düzene sokmaya çalışıyorlar.

Berbat bir durumda olduğumuzu düşünüyorum ama buna tepki göstermek öyle Twitter'dan Tweet atmakla olacak iş değil. Bizim bir protestoya ihtiyacımız var. 2011'de olduğu gibi.

Bu nesilden çıkacağını sanmıyorum o işin :) En fazla Hakan F'nin verdiği güven şaka mı editleri çıkar bu devlettapar nesilden.

Benim anlamadığım şey, hâlâ bazı şeyleri yasaklayarak önüne geçebileceklerini sanıyorlar. Ya VPN olayından haberleri yok, ya da milleti apt*l yerine koyuyorlar. Benim için fark etmiyor, sadece kısa videolar için kullanıyorum, yasaklandığı günden beri de VPN açıp girmedim. İşi olan VPN ile hallediyor zaten. Öyle acındırmaya gerek yok insanları. Sabahtan beri arkadaşlardan bildirim geliyor bana.

Influencer tayfadan şimdiye kadar tek bir açıklama yapan, tek bir tane konuyla ilgili olumsuz bir konuşma yapan oldu mu? Ben görmedim arkadaşlar. Özellikle belirtir misiniz sevinirim.

Gerek yok ki. Herifler VPN'den çatır çatır paylaşımlarına devam ediyor. 🤣🤣

Rezillikten başka bir şey değil cidden, 3. dünya ülkesi seviyesini aştı artık bu durum. Global bir platformu kendi halkına yasaklayacak seviyeye düştüler ya akıl alır gibi değil diyeceğimde bunlar da zaten akıl olmadığını hatırladım. :)

Berbat bir durum, insanların özgürlüğü elinden alınıyor ama tık yok, politikacısıyla halkıyla yine susuyor millet.
Binlerce can enkaz altındayken Twitter uygulamasını da kısıtlamışlardı.

Benim anlamadığım şey, hâlâ bazı şeyleri yasaklayarak önüne geçebileceklerini sanıyorlar. Ya VPN olayından haberleri yok, ya da milleti apt*l yerine koyuyorlar. Benim için fark etmiyor, sadece kısa videolar için kullanıyorum, yasaklandığı günden beri de VPN açıp girmedim. İşi olan VPN ile hallediyor zaten. Öyle acındırmaya gerek yok insanları. Sabahtan beri arkadaşlardan bildirim geliyor bana.

Sorun VPN değil.

Öncelikle kimse bir sosyal mecra için VPN kullanmak zorunda değil. İkincisi ise Instagram üzerinden dönen sponsorlu içerik ve ticaretin kaybı bu ülkeye çok fazla. Buradan geçinen birçok insan var. Dolaylı olarak bu siteyi bile etkiliyor.

VPN'le sadece sansürü aşabiliyorsunuz, bunu nasıl aşacağız?

VPN ve DNS gibi şeylere fazla güvenmeyelim. Onlara da bir şeyler yapılırsa ne yapacağız?

"Hamas lideri öldüğü için..." gibi bir dedikodu üzerinden kutuplaştığımızın farkındayızdır umarım. Instagram'ı yasaklayan Tayyip, Hamas değil. Hatırlatalım.