Olayı bilmiyorsanız özet geçeyim, yanlışlıkla 112'yi aradım, açtığım konuya bakarsanız detaylıca anlattım. Ben bu nedenle eğer ceza yediysem evime kağıt kaç günde gelir, yani kaç gün her şey normal giderse içim rahat edebilir onu sormak istedim. Cevaplar için teşekkürler.

Olayı bilmiyorsanız özet geçeyim, yanlışlıkla 112'yi aradım, açtığım konuya bakarsanız detaylıca anlattım. Ben bu nedenle eğer ceza yediysem evime kağıt kaç günde gelir, yani kaç gün her şey normal giderse içim rahat edebilir onu sormak istedim. Cevaplar için teşekkürler.
Bir kere aramaktan hiçbir şey olmaz, haberlerde bir ara adamın biri canı sıkıldı diye 112'yle sohbet ediyordu o adama bile 100 kere boş konuştu da işlem uyguladılar. Siz bir kere aradınız diye kimse bi tarafına takmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yemezsiniz dert etmeyin. 5 kere yaparsanız mesela ciddi sorun çıkarır bunun dışında 1 kere aramaktan bir şey olmaz. Ayrıca diyelim ki ceza kesilecek, hat sahibine kesilir. Hat ebeveynine ait ise bu ebeveyne ceza gider. Bunu bilerek bakarsın e-Devlet'e. Bu arada fazla takıntılısın panik yapıyorsun sakin ol.

Telefon geçen cebimdeyken kendisi yanlışlıkla 112 acili aramış. Hatta çağrı 3-4 dakika boyunca açık kalmış ben de metrodaydım o zaman fark etmedim. Metrodan çıktığım zaman telefonu elime aldığımda fark ettim. Sonra aradan biraz zaman geçince "Acil Servis Kodu" altında beni aradılar. Ben de durumu anlattım anlayış gösterdiler. Genellikle bir şey olmuyor 1 defadan ama sık sık yaparsanız trollerseniz idari yaptırımı var tabii.

112'yi arayıp trollemediğiniz ve sahte ihbarda bulunmadığınız sürece sırf aradınız diye ceza yemezsiniz. İçiniz rahat olsun.

Asılsız çağrı ve ihbar değilse bir problem yaşamazsınız. Farkında olmadan aradınız ve konuşmadınız, ilgili birim sizi tekrar arıyor, durumu sorguluyor. Endişe edecek bir durum yok.

Asılsız çağrı ve asılsız ihbar.
Madde 42/A- (2/7/2018-KHK-703/20 md.) (Başlığı ile Birlikte Değişik:8/5/2025-7547/13 md.)

(1) 112 Acil Çağrı Merkezini meşgul etmek amacıyla arayarak görevlilerle konuşan veya ısrarla çağrı bırakan kişiye, il valileri tarafından binbeşyüz Türk Lirası idari para cezası verilir.
(2) 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarın asılsız olduğunun olay yerine giden ekiplerce tutanakla tespit edilmesi halinde kişiye, il valileri tarafından onbeşbin Türk Lirası idari para cezası verilir.
(3) Bu maddede yazılı fiillerin bir yıl içinde tekrarı halinde idari para cezası iki katı olarak uygulanır.