Elini kolunu bağlıyorlar her şeyden vergi alınıyor zaten başardığımda başka ülkeye geçerim. Girişimci olamıyorsun izin vermiyorlar.
Hadi ben vergi işinde şanslıyım fakat siz? Veya sizin gibiler?

Sen önce oyunu yap, paranı kazan bunları sonra düşünürsün. İşi yapmaya son aşamadan başlama.
Aslında hazır bir oyunum var fakat ben hep bu vergi işlerine mesafeli yaklaşırım o yüzden sormuştum.

İşte birkaç oyun yapıp hazır ettikten sonra şirketi kurup yayınlamam lazım. Demo kısmına giremem çünkü eksiden başlayacağım için. Yayınladıklarımdan da iyi para kazanırsam şirket harcamalarına gider.
Aslında Godot veya GDevelop gibi kolay motorlar kullanıp oyunlar yapıp seri üretim yaparsınız hyper-casual tarzında.

İşte birkaç oyun yapıp hazır ettikten sonra şirketi kurup yayınlamam lazım. Demo kısmına giremem çünkü eksiden başlayacağım için. Yayınladıklarımdan da iyi para kazanırsam şirket harcamalarına gider.

Steam'de oyun yayınlarken hesabınıza para yatana kadar şirket açmanıza gerek yok. Yani oyunu yayınlamadan önce veya yayınladıktan sonra direkt açmanıza gerek yok. Para hesabınıza geçmeden önce açsanız yeterli olur. Demo yayınlamanız sorun olmaz. Ücretsiz olacak sonuçta.

Aslında Godot veya gdevelop gibi kolay motorlar kullanıp oyunlar yapıp seri üretim yaparsınız Hyper-casual tarzında.

Multiplayer ve hikayeli oyun düşünüyorum aslında. UE birçok açıdan daha iyi nanite ve lumen teknolojisi olduğu için.

Steam'de oyun yayınlarken hesabınıza para yatana kadar şirket açmanıza gerek yok. Yani oyunu yayınlamadan önce veya yayınladıktan sonra direkt açmanıza gerek yok. Para hesabınıza geçmeden önce açsanız yeterli olur. Demo yayınlamanız sorun olmaz. Ücretsiz olacak sonuçta.

Evet açıklamanız mantıklı geldi tam süreçleri bilmiyorum biraz karışık geliyor. Artık duruma göre hareket ederim.

Developer hesabı ve şirket bilgileri ister Steam diye açtıktan sonra yaparım diye düşünmüştüm.

Multiplayer ve hikayeli oyun düşünüyorum aslında. UE birçok açıdan daha iyi nanite ve lumen teknolojisi olduğu için.
Öyle tabii, fakat ilk başta hemen RDR 2 veya GTA 5 gibi oyun yapmaya çalışmayın. Hani illa yapacağım diyorsanız, GTA Vice City gibi kolay bir oyun yapın. Tabii, sizin fikirleriniz bir şey diyemeyeceğim.