- Makaleler
- 1
Bu ülke böyle üretene karşı illaki sermayen birikmişin olması lazım. Vergi almak için her şeyi yapıyorlar. Etsy de stl model çizip satmak istedim onda da şirket gerekiyor.
Aslında genç girişimci desteği var ama ne kadar işe yarar bilmiyorum. Mesela paramız yok, oyun yapıyoruz; mali müşavir lazım, o pahalı. Bari devlet bedava mali müşavir verse.Bu ülke böyle üretene karşı illaki sermayen birikmişin olması lazım. Vergi almak için her şeyi yapıyorlar. Etsy de stl model çizip satmak istedim onda da şirket gerekiyor.
Bağ-Kur kalktı, vergi desteği devam ediyor.
Aslında genç girişimci desteği var ama ne kadar işe yarar bilmiyorum. Mesela paramız yok, oyun yapıyoruz; Mali müşavir lazım, o pahalı. Bari devlet bedava Mali müşavir verse.
29 yaş altı mısınız? Öyle ise hala genç sayılıyorsunuz. Bakın hocam gidin yeter sadece gidin bu ülkeden.Genç de değilim ancak bırakacak da değilim mecburen idare etmem gerekiyor. İmkan olursa tutarsa başka ülkeye geçerim.
29 yaş altı mısınız? Öyle ise hala genç sayılıyorsunuz. Bakın hocam gidin yeter sadece gidin bu ülkeden.
İt gibi, köpek gibi çalışırsanız başarırsınız. Bu size değil benim içinde öyle bu ülke böyle yürüyor. Belki şu an oyundan para kazanmadınız ama Blender ile kendinize bilgi aldınız.Üstüyüm. Gene de mücadele ediyorum sıfırdan başka meslek yapmaya başladım resmen. Sonuna kadar giderim.
Sıfırdan Blender öğrendim 4. yılım olacak şimdi de Unreal Engine geçtim o da bittiğinde tamam olacak. Kod kısmı kaldı yapay zekâ kullanmak istemiyorum. Bu şekilde.
İt gibi, köpek gibi çalışırsanız başarırsınız. Bu size değil benim içinde öyle bu ülke böyle yürüyor. Belki şu an oyundan para kazanmadınız ama Blender ile kendinize bilgi aldınız.
En çok bizim gibilere yazık hocam. Bu ülkede milyonlarca genç kayboluyor gidiyor vergiler, yasal işler yüzünden.Başka çaresi yok zaten yani olmadı başaramadım deme lüksüm yok. Kesin olacağını biliyorum. Tabii sıkı çalışma gerekiyor. Zaten asset kısmı için sıkıntım yok her şeyi çizebiliyorum.