Multiplayer ve hikayeli oyun düşünüyorum aslında. UE birçok açıdan daha iyi nanite ve lumen teknolojisi olduğu için.

Evet açıklamanız mantıklı geldi tam süreçleri bilmiyorum biraz karışık geliyor. Artık duruma göre hareket ederim.

Developer hesabı ve şirket bilgileri ister Steam diye açtıktan sonra yaparım diye düşünmüştüm.
Daha oyun yayınlamadım. Fakat o aşamaya yakın olduğumuz için bayağı bir araştırma yaptık. Steamworks hesabı açarken kişisel banka hesabını kullanabilirsin. Başta şirket açmaya gerek yok. Gelir kazanmadan önce şirketi açıp o bilgileri güncellemen gerek. Bir de 1000$ gibi bir limit vardı sanırsam. Bu limite ulaşana kadar para Steam'de durabiliyor. O sürece kadar şirketsiz ilerlenebilir. Fakat gelir elde edeceğiniz zaman şirket gerekli duruma çıkıyor. Gelir elde edene kadar sorun yaşamazsınız. Itch.io'da durum nasıl olur bilmiyorum. Fakat yine mantık aynıdır, yüksek ihtimalle. Gelir elde edilecekse şirket şart. Tabii 5-10 doları kimse fark eder mi, orası ayrı mesele ama yasal değil sonuçta.

Daha oyun yayınlamadım. Fakat o aşamaya yakın olduğumuz için bayağı bir araştırma yaptık. Steamworks hesabı açarken kişisel banka hesabını kullanabilirsin. Başta şirket açmaya gerek yok. Gelir kazanmadan önce şirketi açıp o bilgileri güncellemen gerek. Bir de $1000 gibi bir limit vardı sanırsam. Bu limite ulaşana kadar para Steam'de durabiliyor. O sürece kadar şirketsiz ilerlenebilir. Fakat gelir elde edeceğiniz zaman şirket gerekli duruma çıkıyor. Gelir elde edene kadar sorun yaşamazsınız. Itch. IO'da durum nasıl olur bilmiyorum. Fakat yine mantık aynıdır, yüksek ihtimalle. Gelir elde edilecekse şirket şart. Tabii 5-10 doları kimse fark eder mi, orası ayrı mesele ama yasal değil sonuçta.

En ufak risk olsa bile o riske girmek istemem. Binlerce TL ceza verebiliyorlar.

Aslında hazır bir oyunum var fakat ben hep bu vergi işlerine mesafeli yaklaşırım o yüzden sormuştum.
Sat kardeşim satabilirsen, paranı kazan, gerekirse geriye dönük ödersin vergini. Ben birkaç yıl önce yurt dışına iş yapıp parayı Ziraat hesabıma çekiyordum, kimse de "la Fernandez diye bir lavuk neden sana her ay 30-40 bin lira para gönderiyor krdşm?" demedi.

Bugünün derdi değil bunlar. Ortada fol yok yumurta yok daha.

Sat kardeşim satabilirsen, paranı kazan, gerekirse geriye dönük ödersin vergini. Ben birkaç yıl önce yurt dışına iş yapıp parayı Ziraat hesabıma çekiyordum, kimse de "la Fernandez diye bir lavuk neden sana her ay 30-40 bin lira para gönderiyor krdşm?" demedi.

Zaten büyük ihtimalle geriye dönük öderim vergiyi. Öyle tabii ama ben biraz bu vergi işlerine mesafeliyim.

Sat kardeşim satabilirsen, paranı kazan, gerekirse geriye dönük ödersin vergini. Ben birkaç yıl önce yurt dışına iş yapıp parayı ziraat hesabıma çekiyordum, kimse de "la fernandez diye bir lavuk neden sana her ay 30-40 bin lira para gönderiyor kardeşim?" demedi.

Upworkden mi çalışıyordunuz? İngilizcem çok iyi değil aslında oradan da iş alabilirim ancak çekindim biraz sıkıntı olur diye.