Makaleler
5
Iddialara-Gore-Samsung-Eylul-Sonunda-2nm-GAA-ile-Exynos-2600.jpg

Exynos 2600 etrafındaki belirsizlik bir nebze dağıldı. Son raporlar, Samsung’un 2 nm GAA üretiminde çok iyi sonuçlar gördüğünü söylüyor. Şirket seri üretim aşamasına geçmeye hazır. Bu hızla giderse Galaxy S26 yalnızca Snapdragon’la gelmeyebilir. Qualcomm’un uzun süredir süren hakimiyeti kırılabilir. Samsung yöneticileri, Exynos 2600’ün Exynos 2500’e göre belirgin performans artışı sunduğunu iç toplantıda özellikle vurgulamış. Fnnews’in…

Devamını Oku: İddialara Göre Samsung, Eylül Sonunda 2nm GAA ile Exynos 2600 Seri Üretimine Başlayacak
Kaynak: Techolay

Hadi CPU ve GPU tamam, ISP ve modem ne olacak? Hâla görüntü işlemesi iyi değil, modem direkt kötü zaten. Arazide çekmiyor, kötü hızlarla yüksek tüketim veriyor. Exynos gerçekten tarihin gördüğü en ezik çip markası ve Samsung'un kullanıcıyı umursamayan politikası devam ettiği sürece ezik olacak.

Hadi CPU ve GPU tamam, ISP ve modem ne olacak? Hâla görüntü işlemesi iyi değil, modem direkt kötü zaten. Arazide çekmiyor, kötü hızlarla yüksek tüketim veriyor. Exynos gerçekten tarihin gördüğü en ezik çip markası ve Samsung'un kullanıcıyı umursamayan politikası devam ettiği sürece ezik olacak.
Çok abartılıyor bu meseleler, artık hatta fanboyluk seviyesine gelmiş çoğu mekanda. S24+'tan birebir S25+'a geçtim, şu eleştirile eleştirile yerin dibine sokulan Exynos 2400'den güncel piyasada paranın satın alabileceği en iyi Android telefon işlemcisi olan Snap 8 Elite OC'ye geçiş yaptım. Medeniyetin göbeğinde oturan halimle yeryüzünde çekesi gelmiyor telefonun bazen. Evet, Exynos'un daha kötü olduğu lokasyonlar vardı, ama bunun da aynı şekil kötü lokasyonları var(tarife sağlayıcı ve adresim sabit, S24+ da aktif kullanımda hala bizde). ISP konusunda da kullanımda bir fark hissedemedim ben çok. E o zaman ne anladık biz bu anlaşılmaz Exynos nefretinden? Evet, pil ömrüm kesinlikle iyileşti onu inkar edemem, ama yok öyle tarihin gördüğü en ezik çip markası yok bilmemne bu tarz laflar saçmalıktan ibaret, kimse kusura bakmasın. 990 dönemi biteli çok oldu.

Çok abartılıyor bu meseleler, artık hatta fanboyluk seviyesine gelmiş çoğu mekanda. S24+'tan birebir S25+'a geçtim, şu eleştirile eleştirile yerin dibine sokulan Exynos 2400'den güncel piyasada paranın satın alabileceği en iyi Android telefon işlemcisi olan Snap 8 Elite OC'ye geçiş yaptım. Medeniyetin göbeğinde oturan halimle yeryüzünde çekesi gelmiyor telefonun bazen. Evet, Exynos'un daha kötü olduğu lokasyonlar vardı, ama bunun da aynı şekil kötü lokasyonları var(tarife sağlayıcı ve adresim sabit, S24+ da aktif kullanımda hala bizde). ISP konusunda da kullanımda bir fark hissedemedim ben çok. E o zaman ne anladık biz bu anlaşılmaz Exynos nefretinden? Evet, pil ömrüm kesinlikle iyileşti onu inkar edemem, ama yok öyle tarihin gördüğü en ezik çip markası yok bilmemne bu tarz laflar saçmalıktan ibaret, kimse kusura bakmasın. 990 dönemi biteli çok oldu.
Exynos 990 dönemi hiç bitmedi ki. Samsung amiral gemisinde satamayacağını bildiği için çakma S serisi olan FE'lere bu dandik işlemcileri koymaya başladı. Bunları alanlar da sanıyor ki amiral gemisi performansı ve özellikleriyle donatılmış bir telefon alıyorlar. Dandik external bir modem, plastik bir kasa, kötü fotoğraf ve video çeken görüntü sinyal motoru ve daha fazlası. Metroda çeken telefonla çekmeyen telefon arasındaki fark işte o Exytoast ve Qualking'dir.

Exynos 990 dönemi hiç bitmedi ki. Samsung amiral gemisinde satamayacağını bildiği için çakma S serisi olan FE'lere bu dandik işlemcileri koymaya başladı. Bunları alanlar da sanıyor ki amiral gemisi performansı ve özellikleriyle donatılmış bir telefon alıyorlar. Dandik external bir modem, plastik bir kasa, kötü fotoğraf ve video çeken görüntü sinyal motoru ve daha fazlası. Metroda çeken telefonla çekmeyen telefon arasındaki fark işte o Exytoast ve Qualking'dir.
Metroya davet ediyorum seni, evden 24+'ı da getireceğim. İkisi de çekmiyor, maalesef yok öyle dünya :)
FE serisi telefonların konuyla ilgisini anlayamadım, A ile ana S serisi arasında konumlandırılmış bir orta seri basitçe, fiyatına göre sunduğu donanım da gayet iyi. Güncelde de S24 serisi Exynos'a sahip, hakeza Z Flip 7 de. 26 serisi için de 2600 sızıntıları hala devam ediyor, 8EG5/8E2 seviyesinde görünüyor. Yani böyle Exytoast-Qualking şeylerine girmek manasız, sanki Ryzen 9000X3D ile Raptor Lake karşılaştırıyormuş gibi.

Metroya davet ediyorum seni, evden 24+'ı da getireceğim. İkisi de çekmiyor, maalesef yok öyle dünya :)
FE serisi telefonların konuyla ilgisini anlayamadım, A ile ana S serisi arasında konumlandırılmış bir orta seri basitçe, fiyatına göre sunduğu donanım da gayet iyi. Güncelde de S24 serisi Exynos'a sahip, hakeza Z Flip 7 de. 26 serisi için de 2600 sızıntıları hala devam ediyor, 8EG5/8E2 seviyesinde görünüyor. Yani böyle Exytoast-Qualking şeylerine girmek manasız, sanki Ryzen 9000X3D ile Raptor Lake karşılaştırıyormuş gibi.
Her sene Exynos gelecek ortalığı yıkacak. Her zamanki gibi insanlara aynı fiyata aynı emeğe karşılık daha kötü ürünler verilecek.

Karıştırdın herhalde Apple SoC için geçerli o.
A17 Pro dışında son nesillerden sorunlu denebilecek bir çip çıktığını görmedim. Ona da sorunlu demek ne kadar doğru olur bilemem. Saf güçte rakiplerinden geride gözüküyordu ama oyun testleri ve render testlerinde kullandığı API ve iOS sayesinde iyi sonuçlar verdi. En basit örnek Gensin Impact. ISP için doğrudan karşılaştırma yapmak pek doğru olmaz ama video kalitesinde iPhone'un oldukça rekabetçi ve iyi olduğunu herkes biliyor.
Bu dedikleriniz üst segmentte doğal olarak olması gereken şeyler zaten. Benim üst segmentten beklentim iddialı şekilde durması, ne yazık ki Exynos'ta bunu göremiyoruz. Bir tek Exynos 990 çok güçlüydü onu da aynı neslin Snapdragon 865'inin iki katı gücünü harcayarak yapıyordu. Exynos 2400 özelinde rezalet demem ama bir iddiası yok, rekabetçi değil. Yüke sokunca klasik Exynos'a dönüyor. Modemin 5G'de harcadığı gücü söylememe gerek yok.

Şimdi ise tutturmuşlar Exynos 2600 çıkaracaklarmış. Exynos 2500 sözde en büyük projeydi de, Snapdragon'a tamamen yetişilecekti. Her seferinde aynı reklamlama, aynı iddialar. Sonra bakıyorsun %30 verimliliğe sahip dokumhanelerinde ciddi maliyetlere ürettikleri Exynos 2500'ü Z Flip 7'ye anca yetiştirdiler. Performans anlamında hiçbir çekiciliği yok çipin. Bahsettiğim konu bu. Exynos'un orta segmenti daha beter. Düşük tüketim diye sundukları çiplerin özellikle GPU performansı çok çok aşağıda. Bugün 7 Gen 3, Dimensity 8350 gibi çipler terör estirirken Exynos 1580 ile Subway Surfers falan oynuyorsun.