İrade tam olarak işe yarayan bir kavram değil. Sadece ve sadece bir bağımlılığı başka bir bağımlılıkla yenersin.
Bağımlılığı yenmen için başka bir bağımlılık edinmene gerek yok, başka bir hobi edinmene gerek var. Ben şelaleyi taşırmak yerine gitar çalsam bu beni gitar bağımlısı mı yapar?

Bağımlılığı yenmen için başka bir bağımlılık edinmene gerek yok, başka bir hobi edinmene gerek var. Ben şelaleyi taşırmak yerine gitar çalsam bu beni gitar bağımlısı mı yapar?

Demeye çalıştığım şey; Aslında bir insan bağımlı olurken bağımlı olduğu eylemi bir hobi olarak gördüğü için yapıyor. Bu sebeple "Bir bağımlılığı başka bir bağımlılık yener."

Özetle; Kendine bir hobi edinerek aslında kısmi bir bağımlılık yaratırsın. Bu kötü bir alışkanlık değilse hobi olur. Eğer kötü bir alışkanlıksa bağımlılık olarak söylenir.

Demeye çalıştığım şey; aslında bir insan bağımlı olurken bağımlı olduğu eylemi bir hobi olarak gördüğü için yapıyor. Bu sebeple "bir bağımlılığı başka bir bağımlılık yener."

Özetle; kendine bir hobi edinerek aslında kısmı bir bağımlılık yaratırsın. Bu kötü bir alışkanlık değilse hobi olur. Eğer kötü bir alışkanlıksa bağımlılık olarak söylenir.
Evet dediğiniz doğru, sıkıntılı bir iş değil ise yaptığımız bi' problem yok. 👌