Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
İfade özgürlüğü, bazıları için sadece dini ve milli değerlere hakaret olarak bilinirken, bazılarıysa bunun belli sınırlar içerisinde olduğunu düşünüyor. Peki siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İfade özgürlüğü diye röportajlarda dine Allah’a küfredenler olduğu sürece, parti fark etmeksizin karşıt partilere demediğini bırakmayan bu zeki* zihniyete ifade özgürlüğü hakkı verilemez.

Herkes her düşündüğünü özgürce ifade edebilmeli ama bunu yaparken karşı tarafın özgürlüğüne/düşüncesine saygı çerçevesi altında yapmalı. Hakaretin ifade özgürlüğü olduğunu düşünmüyorum.

Bir insanın özgürlüğü, bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter.
Mihail Bakunin

İfade özgürlüğünü yanlış insanlar kullanıyor. Doğru kullananların görüşü de pek ciddiye alınmıyor.

İfade özgürlüğü sadece dine ve hükümete karşı olan saldırgan ifadelerde var sanılıyor. Ama dini bir pankart açılınca, ifade özgürlüğü diye bir şey kalmıyor maalesef hemen önüne geçiyorlar.

Küfür hakaret ifade özgürlüğüdür, Amerika'da anayasanın ilk maddesidir, sokakta nazi bayrağı çıkar ABD bayrağı yak hakkında hukuksal bir süreç başlatılmaz, keza birisinin ağzını bağlayamayacağınız için bunu yasaklamak bunun önüne geçmek için bir çözüm değildir her fikir ve düşünce eyleme geçmediği ve tehdit şantaj blackmail olmadığı süreçte suç sayılmamalıdır.

Küfür hakaret ifade özgürlüğüdür, Amerika'da anayasanın ilk maddesidir, sokakta nazi bayrağı çıkar ABD bayrağı yak hakkında hukuksal bir süreç başlatılmaz, keza birisinin ağzını bağlayamayacağınız için bunu yasaklamak bunun önüne geçmek için bir çözüm değildir her fikir ve düşünce eyleme geçmediği ve tehdit şantaj blackmail olmadığı süreçte suç sayılmamalıdır.
Özgürlük olduğu kesin fakat cezasının olması gerektiği de -bence- kesin. Sokaktaki biri benim ülkemin bayrağını yakacak, "O da özgür bir insan." deyip geçeceğim. Hmm. İddialı bir beklenti.

Küfür hakaret ifade özgürlüğü değildir, ne burası Amerika ne de başka bir ülke. Zaten olsa da fark etmez ifade özgürlüğü dilediğini söyleyebilme hakkıdır ama “her istediğini sınırsızca söyleyebilme hakkı” değildir. Bunu ayrımını dahi yapamayan insanlar bu ülkede yaşadığı için bu ülkede ifade özgürlüğü olamaz.

Özgürlük olduğu kesin fakat cezasının olması gerektiği de -bence- kesin. Sokaktaki biri benim ülkemin bayrağını yakacak, "o da özgür bir insan." deyip geçeceğim. Hmm. İddialı bir beklenti.

Bir bayrak yakıldığında o ülkenin bütün anayasası, toprağı, kanı, ırkı hepsi beraber ortadan kalkıyor mu? Ben her bayrağın yırtılmasını saygısızlık olarak kabul ediyorum. İsrail ve Filistin bayrakları da vatandaşları için önemli bir şeyi arz ediyor; olay ondan dışarı. Sen bunun önüne engel geçemezsin ki; bayrak satmayı yasaklayalım, adam kendi çizer, yakar. İnsanları dikta rejimi ile susturmadığın ve demir yumrukla yönetmediğin sürece bunun önüne geçemezsin.

Küfür hakaret ifade özgürlüğü değildir, ne burası Amerika ne de başka bir ülke. Zaten olsa da fark etmez ifade özgürlüğü dilediğini söyleyebilme hakkıdır ama “her istediğini sınırsızca söyleyebilme hakkı” değildir. Bunu ayrımını dahi yapamayan insanlar bu ülkede yaşadığı için bu ülkede ifade özgürlüğü olamaz.
Fakat yanlışınız var, dünya sizin etrafınızda dönmüyor, siz rahatsız oluyorsunuz diye ifade özgürlüğü yasaklanamaz. Karşında İsrail, Ermenistan veya Yunanistan bayrağı yakıldığında ne hissediyorsan aynısını Türk bayrağı yakıldığı zamanda da düşünüyorsan burada bir problem yok fikrinize saygılıyım, fakat bence aynı şeyler her ulusun veya federal ülkelerin bayraklarının kuruluş öyküsünde bir payı var. İstediğin kadar yasakla şu an bile Twitter'a gir, bir sürü kişi yurt dışında Türk bayrağı yakıyor onları nasıl cezalandıracaksın? Ülkelerinde yasal ise savaş mı açacaksın? Her yasak kendi isyancısını yaratır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.