Monitörü kabloyu vs kontrol ettinizmi belki işlemci ısınınca da oluyor olabilir. Günde 1 defa oluyorsa RAM'le ilgili olmayabilir çünkü RAM ile ilgili olsaydı 1'den fazla yaşardın. Sürekli tekrar üretirdi.

Monitör e bakmadım ama PlayStation oynarken sıkıntı olmuyor kablo tam takılı her zaman kontrol ediyorum işlemci de genelde boşta 35 -40 oyundan oyuna değişmekle beraber 50 - 72 derece arası. iGPU da işlemciden 10 derece daha soğuk çalışyor genelde.

Monitör e bakmadım ama PlayStation oynarken sıkıntı olmuyor kablo tam takılı her zaman kontrol ediyorum işlemci de genelde boşta 35 -40 oyundan oyuna değişmekle beraber 50 - 72 derece arası. iGPU da işlemciden 10 derece daha soğuk çalışyor genelde.

Bir ara XMP kapatıp dener misiniz? Hatta direkt BIOS'u sıfırlayın XMP açmadan deneyin.

Sahurda deneyim sıfırlarım bir de şey diyecektim ben IGPU'ya manuel 2 GB VRAM atıyorum o da kapalı olsun mu yoksa sadece XMP mi?

İlk baş her şey sıfırken deneyin hocam. Eğer yapmazsa bozulmayı değerleri eski haline getirip tekrar denersiniz olmaz hata başlarsa RAM'le ilgili sorun olduğu kesinleşir ama sorun çözülmezse bambaşka bir sorun var demektir. Gene de RAM olma ihtimalini bir kenara atmayalım ama.

İlk baş her şey sıfırken deneyin hocam. Eğer yapmazsa bozulmayı değerleri eski haline getirip tekrar denersiniz olmaz hata başlarsa RAM'le ilgili sorun olduğu kesinleşir ama sorun çözülmezse bambaşka bir sorun var demektir. Gene de RAM olma ihtimalini bir kenara atmayalım ama.

Teşekkürler ben sahurda bir deneyeyim size geri dönüş yaparım yardımınız için teşekkürler,

BIOS'u yaptım bir şey olmadı eski haline getirdim bir şey olmadı şu anda OCCT 3D satndart test error detection la beraber yapıyorum 1 saatlık ilk 30 dk da bir sıkıntı çıkmadı ekran kartı arızalı değilse sorun neden kaynaklanıyor? Olabilir.

Bozulabilir ama sizinkinin bozuk olduğu anlamına gelmez. OCCT ile standart GPU test yapın bakalım.

OCCT ile standart testi yaptım 1 saatlık bir sıkıntı çıkmadı.

Son düzenleme:
Teşekkürler ben sahurda bir deneyeyim size geri dönüş yaparım yardımınız için teşekkürler,

BIOS'u yaptım bir şey olmadı eski haline getirdim bir şey olmadı şu anda OCCT 3D satndart test error detection la beraber yapıyorum 1 saatlık ilk 30 dk da bir sıkıntı çıkmadı ekran kartı arızalı değilse sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

OCCT ile standart testi yaptım 1 saatlık bir sıkıntı çıkmadı.

Bir şey olmadı derken sorun devam ediyor yani. Peki ne yapınca sorun ortaya çıkıyor tam olarak.