Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NanoMetre

Yetkin
Selamlar, arkadaşlar ödünç bir disk vermiştim. Geri verdiler ama içindeki dosyaları silmemekle beraber işletim sistemini de maalesef silmemişler. Ben de bilgisayarımdan bakarken sorunu fark edince bcdedit ile hallederim diye düşündüm ama iki ayrı bootloader yerine
1715463159253.webp

bu çıktı karşıma sonra disk yönetiminden diğer diske baktım üç bölüme ayrılmış ve bir çeşit kısmi disk paylaşımı olmuş. Sonra BIOS girdim boot ekranında diğer diski seçemiyordum ikisi tek disk gibi görünüyordu. Neyse BIOS'da Resizebar'ı kapatıp yeniden başlattım ve ikisine de erişebilir hale geldim. İkisinde de ayrı ayrı kurulu işletim sistemlerine erişebiliyorum ama birinde sildiğim bazı dosyalar diğerinin alanını etkileyebildiği için ikinci taktığım diski biçimlendirip biçimlendirmeme konusunda emin olamadım. (İlk diske + 30 GB daha yer doldurdu)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Partition'ı aktif olarak işaretlemeyi internetten şöyle kopyaladım:

Step 2. Type in diskpart and hit "Enter".

Step 3. Type in list disk and hit "Enter".

Step 4. Type select disk 0 and hit "Enter".

Step 5. Type list partition and hit "Enter".

Step 6. Type select partition 3 and hit "Enter".

Step 7. Finally, type active and hit "Enter" to mark the partition as active.
Başta ikisine ayrı ayrı erişemiyorum diye Windows yüklü USB ile sorun giderden bunu yaptım
1715469793087.webp

Bu şekilde ikisi birlikteydi, üstteki ya da alttaki diski seçemiyordum. Sonra ikisine ayrı ayrı erişebilmeye başladım da.
Tam olarak sormak veya çözmek istediğin nedir?
Altta Samsung yazan HDD'nin içerisinde 50 GB veri var, üstteki SSD'de de 190 GB doluluk vardı. Şimdi SSD 232 GB, HDD'de de (normalde tek diskti) 3 ayrı bölüm var gözüküyor:
1715469990082.webp

İçinde 129 GB kullanılan alan var.
1715470035385.webp

Esas sorun bu alan kendi içindeki dosyalardan değil, bazılarını silmeye çalıştım SSD'de (üstteki boot manager yazanda) 4-5 GB alan açıldı.

Çözmek istediğim
Bence dosyalarını yedekleyip diski silip sıfırdan Windows kur en temizi.
ikinci diski yani alttaki Samsung HDD biçimlendirince diğer diskten de verilerim gider mi? Bir bağlantı olup olmadığından emin olamadım. Açıkçası yorgunluktan kafamda almamaya başladı. :)

Sorunu çözdüm.
Öncelikle EFI sildim. İşler biraz karıştı. Komut satırından Bootloader onarıp, yeni EFI oluşturdum.
Sonra yeni önyükleme girişi oluşturup önyükleme sırasını, giriş adlarını ve ikincil diskin ismini değiştirdim.

Kod:
bcdedit /enum
bcdedit /create
bcdedit /set
bcdedit /delete
bcdedit /displayorder
bcdedit /default

Birkaç kalıntı kaldı ama onlar kurulum dosyalarıyla alakalıydı, yedekleyip sonra diski silip, biçimlendirdim ve yeni sürücü atadım.
Tam olarak sormak veya çözmek istediğin nedir? Bu arada iki partitiondan birini Active olarak işaretlersen o boot olur. İkisi zaten aynı disk. BIOS'ta da öyle gözükmesi doğal sanki.

Başta ikisine ayrı ayrı erişemiyorum diye Windows yüklü USB ile sorun giderden bunu yaptım
1715469793087.webp

Bu şekilde ikisi birlikteydi, üstteki ya da alttaki diski seçemiyordum. Sonra ikisine ayrı ayrı erişebilmeye başladım da.
Altta Samsung yazan HDD'nin içerisinde 50 GB veri var, üstteki SSD'de de 190 GB doluluk vardı. Şimdi SSD 232 GB, HDD'de de (normalde tek diskti) 3 ayrı bölüm var gözüküyor:
1715469990082.webp

İçinde 129 GB kullanılan alan var.
1715470035385.webp

Esas sorun bu alan kendi içindeki dosyalardan değil, bazılarını silmeye çalıştım SSD'de (üstteki boot manager yazanda) 4-5 GB alan açıldı.

Çözmek istediğim
ikinci diski yani alttaki Samsung HDD biçimlendirince diğer diskten de verilerim gider mi? Bir bağlantı olup olmadığından emin olamadım. Açıkçası yorgunluktan kafamda almamaya başladı. :)

Sorunu çözdüm.
Öncelikle EFI sildim. İşler biraz karıştı. Komut satırından Bootloader onarıp, yeni EFI oluşturdum.
Sonra yeni önyükleme girişi oluşturup önyükleme sırasını, giriş adlarını ve ikincil diskin ismini değiştirdim.

Kod:
bcdedit /enum
bcdedit /create
bcdedit /set
bcdedit /delete
bcdedit /displayorder
bcdedit /default

Birkaç kalıntı kaldı ama onlar kurulum dosyalarıyla alakalıydı, yedekleyip sonra diski silip, biçimlendirdim ve yeni sürücü atadım.

Çözüm