İkinci defa mezuna kalmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SF26
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 768
  • Etiketler Etiketler
    mezun
Tıp seveceğin de pek malum değil ki. Yapabildiğini yap. Sonra bölüm değiştirmek isteyince daha sıkıntı olur.
Tıptan başka bir şey düşünmüyorum ben, o yüzden korkum yok.

Ailenizde bitiyor her şey, aileniz anlayışlı ve donanımlı bir aileyse ve potansiyelinizi onlara iyi gösterebilirseniz bence kalın. Hedef tıp ise mantıklı olacaktır, ancak mühendislik ise çok geç kalmayın derim.

O netlerle yetişir, SBÜ Tıpı bilmem ama tıp gelecek seviyeye kadar bence rahat yetişir.

Ailem anlayışlı ve donanımlı ama eğitim konusunda biraz geride kalmış bir zihniyete sahip.
Mühendislik asla düşünmüyorum.
O netlerle yetişir, SBÜ Tıpı bilmem ama tıp gelecek seviyeye kadar bence rahat yetişir.
SBÜ Tıp 8K ile kapatmış bu sene Esatım, YOKAtlas verilerine göre geçen seneki ortalama netler şu şekilde:
Türkçe: 35.25
SOS:13.75
Mat-1:32.5
Fen:18.75
Benim buradaki TYT netleriyle alakalı en büyük açığım MAT-1, onda da 24-25 civarında git-gel hâlindeyim.
Fen netimde de 3-4 net civarında fark var lâkin o açığı sosyalde hâyli hâyli kapatıyorum.
AYT netlerine gelecek olursak:
Mat-2:35.5
Fizik:14(Elemanlar Fizik Mühendisliğinden fırlamış galiba.)
Kimya:8
Biyoloji:11.75
Burada da kimyada 10-11 netlerdeyim branş denemelerimde. Biyolojimde de bitki/üreme/sindirim sistemi dışında eksik yerim yok diyebiliriz.
Fizikte de 6-7 net baremine gelmiş durumdayım ki bilirsin benim Fizikle cebelleşme sürecim baya eskilerden gelme.
Matematikte de Türev-İntegral-Trigo bilgim şu anda eskisi gibi olmadığı için eksiğim oralarda. Analitikte ise yeni geçtim yani absürt bir konu eksiğim de yok. 12.5 saat tempomu %100 verimle götürdüğüm müddetçe o tıp bölümü gelir ondan yana sıkıntım yok ama sınav anındaki stres konusunda ciddi patlak verebilirim çünkü benim dikkat konusunda sıkıntı var ki zamanında ilaç tedavisine bile başlanmıştı ve sonradan toparlamıştım.

O zaman konudan bağımsız yapılması gereken tek şey: WORK WORK WORK!

Ben 2.senemde kazanmıştım. Sıkıntı olmaz. Illa tıp yada diş hekimliği diyorsan 1 sene daha gidebilir.

İyi gözüküyor netleriniz hocam. Bende AYT'de 40-50 yapıyorum 30-35i matematik geliyor.

İyi gözüküyor netleriniz hocam. Bende AYT'de 40-50 yapıyorum 30-35i matematik geliyor.
Şubatta 35 Ayt Mat yapan biri olsam her gün deneme+ deneme eksiklerinin üstüne soru çözümü yaparım.
Geri kalanları da alana göre çalışma yapar geçerim.

Şubatta 35 AYT mat yapan biri olsam her gün deneme+ deneme eksiklerinin üstüne soru çözümü yaparım.
Geri kalanları da alana göre çalışma yapar geçerim.

Hocam şu an eyüpbnin kitabını çözüyorum bitirip dediğiniz gibi yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…