Detaylar
Kim cevapladı?Ben kargo şubesinden takip numarası fotoğrafını aldığımda ödemeyi gönderiyorum, oraya kadar gidip ürünü teslim eden adam genelde sıkıntı çıkartmıyor. Yinede ödemeyi alınca adamın kutuyu alıp çıkma şansı hala var ama zaten yüz yüze olmadığın takdirde risk her zaman var.
Yüz yüze alışveriş yapamayacaksanız, eş zamanlı ödeme ve kargo ile satın alabilirsiniz.
Satışını yaptığım ürünlerde, ücret hesabıma geçmeden kargo çıkışı yapmıyorum. Ücret hesabıma yatırıldıktan sonra ürün görselleri ve takip bilgilerini paylaşarak hemen teslim ediyorum.
Satışını yaptığım ürünlerde, ücret hesabıma geçmeden kargo çıkışı yapmıyorum. Ücret hesabıma yatırıldıktan sonra ürün görselleri ve takip bilgilerini paylaşarak hemen teslim ediyorum.
Referans olayı var bir de. Daha önce alışveriş yapmış kişiler, ürün sorunsuz geldiğinde referans oluyor. Bu sayede IBAN ile ödeme güvenli hâle geliyor. Bu yöntem genellikle Facebook'ta var; Sahibinden'de sadece mağazadan satanlara güveniyorum.
Evet, Param Güvende fazla komisyon kesiyor ancak Param Güvende satışı yapan kişilere havale de teklif ediyorum. Çünkü adam dolandırıcı olsa Param Güvende gibi satıcıya destek vermeyen bir sistemi kullanmaz.
Elden test edip almak en iyi seçenek oluyor. Eğer komisyondan dolayı Param Güvende istemiyorsanız ve havaleye de güvenmiyorsanız, yapılacak en iyi şey şudur: Arkadaş ürünün videosunu atacak ve kargo şubesinde sizi görüntülü arayıp ürünün çalıştığını ve çalışana teslim ettiğini görmeniz. Bu sayede riski daha da düşürürsünüz.
Ben de Param Güvende'de komisyondan dolayı ödeme yapmak pek istemiyorum ama işin içinde iki gün boyunca deneyebilme, beğenmeme veya bir şeyinde sorun olduğunda iade etme hakkınız var.
Evet, Param Güvende fazla komisyon kesiyor ancak Param Güvende satışı yapan kişilere havale de teklif ediyorum. Çünkü adam dolandırıcı olsa Param Güvende gibi satıcıya destek vermeyen bir sistemi kullanmaz.
Elden test edip almak en iyi seçenek oluyor. Eğer komisyondan dolayı Param Güvende istemiyorsanız ve havaleye de güvenmiyorsanız, yapılacak en iyi şey şudur: Arkadaş ürünün videosunu atacak ve kargo şubesinde sizi görüntülü arayıp ürünün çalıştığını ve çalışana teslim ettiğini görmeniz. Bu sayede riski daha da düşürürsünüz.
Ben de Param Güvende'de komisyondan dolayı ödeme yapmak pek istemiyorum ama işin içinde iki gün boyunca deneyebilme, beğenmeme veya bir şeyinde sorun olduğunda iade etme hakkınız var.
Blackraven
Üstün
Referans olayı var bir de. Daha önce alışveriş yapmış kişiler, ürün sorunsuz geldiğinde referans oluyor. Bu sayede IBAN ile ödeme güvenli hâle geliyor. Bu yöntem genellikle Facebook'ta var; Sahibinden'de sadece mağazadan satanlara güveniyorum.
Referans olayının bir cacığı yok. Adam gider 3-5 kuruşluk düzgün alışverişler yapar sonra gider 100.000'lik alışverişte patlatır. Referans olanların hiçbiri de bir şey yapmaz.
Hiç belli olmaz hatta Param Güvende ile satış yapıyor gibi gösterip kullanıcıyı komisyon ayağına 3. sitelere yönlendirerek dolandırmaya çalışanlar bile olabiliyor. Dikkat etmek lazım.
Elden test edip almak en iyi seçenek oluyor. Eğer komisyondan dolayı Param Güvende istemiyorsanız ve havaleye de güvenmiyorsanız, yapılacak en iyi şey şudur: arkadaş ürünün videosunu atacak ve kargo şubesinde sizi görüntülü arayıp ürünün çalıştığını ve çalışana teslim ettiğini görmeniz. Bu sayede riski daha da düşürürsünüz.
Burada da olay sıkıntılı. Sen ürünü kargoya teslim ettiğin anda iade alamıyorsun ama satıcı parayı göndermeyebilir ya da tam tersi sen parayı gönderirsin ama adam kargoyu teslim etmez. Yine güvene dayalı.
Vallaha en temizi yüz yüze buluşup alışveriş yapmak. Şu yaptığım yorumdakileri durumlara bak resmen eziyet...
Emre.py
Üstün
Ben kargo şubesinden takip numarası fotoğrafını aldığımda ödemeyi gönderiyorum, oraya kadar gidip ürünü teslim eden adam genelde sıkıntı çıkartmıyor. Yinede ödemeyi alınca adamın kutuyu alıp çıkma şansı hala var ama zaten yüz yüze olmadığın takdirde risk her zaman var.
Yüz yüze alışveriş yapamayacaksanız, eş zamanlı ödeme ve kargo ile satın alabilirsiniz.
Yüz yüze alışveriş yapacağım hocam. Nakit kabul etmeyebilir çünkü meblağ yüksek. Nasıl bir yol izlemeliyim?Vallaha en temizi yüz yüze buluşup alışveriş yapmak. Şu yaptığım yorumdakileri durumlara bak resmen eziyet...
1. Olaya sadece en çok referansı olan kişilere güveniyorum, bilindik bir kişi varsa 1 referans bile yetiyor.Referans olayının bir cacığı yok. Adam gider 3-5 kuruşluk düzgün alışverişler yapar sonra gider 100.000'lik alışverişte patlatır. Referans olanların hiçbiri de bir şey yapmaz.
Hiç belli olmaz hatta Param Güvende ile satış yapıyor gibi gösterip kullanıcıyı komisyon ayağına 3. sitelere yönlendirerek dolandırmaya çalışanlar bile olabiliyor. Dikkat etmek lazım.
Burada da olay sıkıntılı. Sen ürünü kargoya teslim ettiğin anda iade alamıyorsun ama satıcı parayı göndermeyebilir ya da tam tersi sen parayı gönderirsin ama adam kargoyu teslim etmez. Yine güvene dayalı.
Vallaha en temizi yüz yüze buluşup alışveriş yapmak. Şu yaptığım yorumdakileri durumlara bak resmen eziyet...
2. Olayda ise genellikle PG olmadan ilan açıp sonra hocam param güvende ilanı açtım, bu linkten alın" diyebilir. Öyle olsa direkt dolandırıcı zaten geç.
3. Ürünü çalışana önceden durum söylenmesi gerekir.
Hocam işlek bir mekana gidin ki dolandırıcı veya hırsız ise kaçamaz. orada IBAN pek sorun olmaz, telefonun önemli noktalarını, hesapları ve IMEI durumunu hep sorgulayın. Baktınız sorunsuz IBAN'a atın parayı telefon da sizde dursun.Yüz yüze alışveriş yapacağım hocam. Nakit kabul etmeyebilir çünkü meblağ yüksek. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Son düzenleyen: Moderatör:
Güven sağlayamazsanız direkt o işi silin. Ben müşterilerime her zaman güven verdiğim için çoğu anlaştığımız gibi ücretini yatırır ertesi gün kargolarım.
Blackraven
Üstün
Yüz yüze alışveriş yapacağım hocam. Nakit kabul etmeyebilir çünkü meblağ yüksek. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Nakit almayın zaten. Ürün kontrol edilip anlaşıldıktan sonra IBAN hesabına atılır para. Hesaba düşünce, dekont paylaşılır.
Alışverişinizi IBAN üzerinden yapacaksınız. "Meblağ yüksek, nakit kabul etmeyebilir" diye bir durum yokYüz yüze alışveriş yapacağım hocam. Nakit kabul etmeyebilir çünkü meblağ yüksek. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Yeni konular
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-
-
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin
-
Amazon üzerindeki RTX 5080 satıcısı güvenilir midir?
- slakdvsvroowvwc18347