- Makaleler
- 5
İkinci elden Gigabyte Z690 Aorus Pro anakart almayı düşünüyorum. Nelere dikkat etmem gerekir? Param güvende ile satmayacağını söyledi. Ürün çalışıyormuş.
Kargo ile gönderecek elden test imkanını sormadım daha yazmadım aynı şehirde bile değiliz çünkü. 43 kargolu ürün satmış profilinde hesap açma tarihi 2007. Güvenilir gibi duruyor.Kargo ile mi gönderecek? Param güvende ile satmayacak ise elden teslim ile test imkanı sunuyor mu? Onu da sunmuyorsa paranız güvende değil zaten.
Yazdım hocam yukarıda.
Belki gerçekten kusursuz ürün gönderir. Bir şey diyemem. Ama ben olsam yapmazdım. Sonuçta ayıplı mal verip arkasında da durmayabilir.Kargo ile gönderecek elden test imkanını sormadım daha yazmadım aynı şehirde bile değiliz çünkü. 43 kargolu ürün satmış profilinde hesap açma tarihi 2007. Güvenilir gibi duruyor.
Mümkünse elden aldırmayı dene ya tanıdık falan.
Tanıdık birisi yok. Bu işlerden anlayan birisi de yok. Test yaptırabilir miyim? Ne testleri yaptırabilirim? İzmir'de bu fiyatta böyle bir anakart bulamadım maalesef.Belki gerçekten kusursuz ürün gönderir. Bir şey diyemem. Ama ben olsam yapmazdım. Sonuçta ayıplı mal verip arkasında da durmayabilir.
Hocam BIOS sürümünden bahsetmeniz saçma olmuş. BIOS sürümü eski diye anakart mı almayacağım?İkinci el anakart alırken dikkat etmen gereken bazı önemli noktalar var. Anakart üzerinde şişmiş kapasitör, yanık izi, çatlak, oksitlenme gibi sorunlar olmamalı. CPU soketindeki pinlerde eğilme var mı diye mutlaka kontrol et. BIOS güncel mi? Eski BIOS yeni işlemcileri tanımayabilir. Mümkünse test videosu iste, yorumlara ve puanlarına bak. “Çalışıyor” demesi yeterli değil, sistemde çalıştığını gösteren bir video ya da görsel iyi olur.