nisaa 8

Üstün
Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar,

Bugün 50.000 TL'ye 256 GB iPhone 15 Pro satın aldım. Cihazın geçmişini de satıcıdan detaylı şekilde öğrendim.

Telefon 2024 yılında Türk Telekom bayisinden TR cihazı olarak ilk çıktığında satın alınmış. Kutu ve faturası mevcut.

Cihazda iki işlem yapılmış:
  • Arka cam değişimi: Satıcının anlattığına göre telefon bir konserde insan boyu yüksekliğinden düşmüş. İlk anda titanyum çerçeveye yakın bölgede iğne ucu kadar bir hasar oluşmuş. Yaklaşık 2 saat sonra gerilim nedeniyle arka camın tamamı çatlamış. Ardından yetkili serviste orijinal Apple arka camıyla değişim yapılmış.
  • Batarya değişimi: Yaklaşık 2 yıllık yoğun kullanım sonucunda pil sağlığı %80'in altına düştüğü için orijinal Apple bataryasıyla değişim yapılmış. Şu an pil sağlığı %100 ve cihaz içinde batarya orijinal olarak görünüyor.
Bunun dışında cihazda herhangi bir sorun olmadığı, Face ID, kameralar, ekran, hoparlörler ve diğer tüm fonksiyonların sorunsuz çalıştığı belirtildi.

Sizce param güvende mi, yoksa 53.000 TL'ye yalnızca orijinal arka cam ve orijinal batarya değişimi bulunan 256 GB iPhone 15 Pro almak mantıklı bir tercih olmuş mu? Görüşlerinizi merak ediyorum. Umarım fiyatı normaldir çünkü piyasasını bilmeden aldım.

Piyasası aşağı yukarı o civarlar, fiyatta bi sorun yok. Arka cam değişimi eğer kötü yapılmışsa cihazın her tarafında cam kırıkları vardır, uzun vadede sorun teşkil edebilir. Ama bu cam değişirken her köşesi temizlenip yapılmışsa hiçbir sorun olmaz. Pil içinse ayarlar kısmında değişen parçalar kısmından detayları öğrenebilirsiniz. Apple servisi vb. bir tabir yazıyorsa hiç sıkıntı yok. Bilinmeyen yazıyorsa değişebilir, orijinal pil kullanılmış olsa bile cihaz tanımayabilir.

Eğer kendiniz anlıyorsanız, bir içini kontrol edin derim veya güvendiğiniz bir telefoncuya açtırıp bakın ve tekrar sıvı bandıyla birlikte kapatın.

Arka cam tamirini Apple servislerinde mi yaptırmış yoksa telefoncuda mı? Yetkili servis demişsiniz ama birçok kişi kendini yetkili servis olarak tanımlıyor.

Anlattığınız gibiyse gerçekten cihaz, iyi fiyat. Hayırlı olsun.

Piyasası aşağı yukarı o civarlar, fiyatta bir sorun yok. Arka cam değişimi eğer kötü yapılmışsa cihazın her tarafında cam kırıkları vardır, uzun vadede sorun teşkil edebilir. Ama bu cam değişirken her köşesi temizlenip yapılmışsa hiçbir sorun olmaz. Pil içinse ayarlar kısmında değişen parçalar kısmından detayları öğrenebilirsiniz. Apple servisi vb. bir tabir yazıyorsa hiç sıkıntı yok. Bilinmeyen yazıyorsa değişebilir, orijinal pil kullanılmış olsa bile cihaz tanımayabilir.

Pil kısmında sıkıntı yok bilinmeyen parça yazmıyor ama arka camdan bende şüpheliyim kamerası benim için çok önemliydi ki umarım sorun teşkil etmez. 1 hafta önce değiştirmiş.

Eğer kendiniz anlıyorsanız, bir içini kontrol edin derim veya güvendiğiniz bir telefoncuya açtırıp bakın ve tekrar sıvı bandıyla birlikte kapatın.

Arka cam tamirini Apple servislerinde mi yaptırmış yoksa telefoncuda mı? Yetkili servis demişsiniz ama birçok kişi kendini yetkili servis olarak tanımlıyor.

Anlattığınız gibiyse gerçekten cihaz, iyi fiyat. Hayırlı olsun.

Ben anlamam ki maalesef, bozarım muhtemelen nasıl yapmalıyım? Kime nasıl kontrol ettireyim? Güvendiğim bir telefoncu yok maalesef.

Muhtemelen telefoncuda ama çok iyi bir yer güvendiği bir yer olduğunu söylemişti. Apple servisi değilmiş.

Teşekkür ederim yeni aldım cihazı, birkaç güne elime ulaşır umarım.

@i5 7500F @Emre.py hocam şöyle olmuş, Apple'dan orijinal parça sipariş etmiş söylediğine göre akman iletişimde de güvendiği bir yerde taktırmış orijinal sıvı toz geçirmez bantları vs her şeyi duruyormuş.

IMG-20260805-WA0016.webp