İkinci el laptop alınır mı?

Geriliyorum

Uzman
Aslında sıfır sistem toplamak istiyordum, ancak her ihtimale karşı bütçem yetmezse ikinci ele yöneleceğim.
Yaşadığım ilçe de iki model gözüme çarptı;

Tulpar 10875h-2060
Rog strix 9300h-1660Ti

İki cihaz da temiz bakılmış ve fiyatlarını 20k olarak düşünebilirsiniz.
Ben Tulpar'ın daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Bu özellikte 2.el laptopa 20k verilir mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam iyice araştırmayı ihmal etmeyin. Ben geçen senenin ortalarında ikinci el laptop aldım LOQ 15ıax9. 1240hx, 4060 var sistemde. İkinci el 26k ya aldım. Ama sonradan öğrendim ki sorunluymuş, anakart yanması kronikmiş. Şu ana kadar bir şey olmadı ama keşke almadan araştırsaydım diyorum.

Masaüstü alınır mı? Peki benzer fiyatlara?
Ryzen 5600 işlemci, 6600XT ekran kartlı örneğin.

Masaüstünü her zaman laptop'a tercih ederim hocam.
22k fiyatla şu nasıldır mesela;
Asus dual 3060Ti 8GB
R5 5600
Asus dragon B450M 4400mhz
Fsp 650w 80+bronze ve fps kasa
Adata 750gb m2 ssd
Adata 8gb ram
Rampage 144hz 1 ms monitör

2 yıl önce alınmış garanti yeni bitmiş.
Fiyatına göre makul geldi, sadece 8gb daha ram takviyesi ister.
Alınır mı böyle bişey 22k ya hocam?

İkinci el masaüstü parçalarında arada sırada uygun fiyatlı parçalar denk gelebiliyor.
İşlemcinin bozulma ihtimalleri çok az. İkinci el alınıp anakartı sıfır alırdım. En çok arıza veren anakart oluyor.
İlk iş sisteme karar verip, RAM kovalamak. En pahalı parça RAM şu an.

Anakart yanması durumu LOQ serisinin önceki modellerinde kaldı, bu seride o sorun yok. Diyelim oldu, garanti bunu ücretsiz değiştiriyor zaten.

Tulpar yeni kasa mı ona bakın, eski kasalar çok ısınıyor. İkinci ele 20k vermek iyi bakılmışsa mantıklı.

Tulpar ne kadar daha iyi gibi görünse de Monster'in o serideki cihazları kesinlikle alınmaz. Bütçe nedir?

Masaüstü alınır mı? Peki benzer fiyatlara?
Ryzen 5600 işlemci, 6600XT ekran kartlı örneğin.

Aynı fiyatlara alacağınız masaüstü çok daha iyi performans verecektir. Laptoplar mühendislikleri gereği daha kısık modeller oluyorlar. (termal iletim, alan küçüklüğü vb.)

2.el riskili 48 bine ASUS TUF sıfır alırdım. https://share.google/VNsklmqf10mcubRuW

Cihaz çok iyi, biz de öneriyoruz ancak bütçenin iki katından bile fazla bir fiyatı var.

Anakart yanması durumu LOQ serisinin önceki modellerinde kaldı, bu seride o sorun yok. Diyelim oldu, garanti bunu ücretsiz değiştiriyor zaten.

İstedikleri kadar değiştirsinler. Herhangi bir açıklama yapmadan direkt piyasaya 15xxx10 serisini saldılar. Çok iyi fırsat gelmediği sürece Lenovo LOQ önermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…