Bütçe
6.000 TL

20985

Becerikli
Cihaz
HP 250 G4 M9S72EA
İkinci elde bir ThinkPad laptop buldum.
https://shbd.io/s/O61pNAtC

HP 250 G4, Celeron işlemcili, ekran kartsız bir laptopum var. Oyun oynamak ve internette gezinmek için kullanacağım. Bu bütçede de bundan iyisini bulamadım.

Oyun oynamaya bu da yaramaz ama oyun harici iş görür. Bu fiyata alınabilir.
Oynasam bile öyle ahım şahım bir oyun oynamayacağım. Grafikleri düşüğe çeker, çözünürlüğü düşürürüm. Minecraft, Outlast, Silksong oynayabilsem yeter. Azıcık da Valorant. Ne dersiniz?

Bataryasını ve SSD'sini illaki kontrol ettiririm almadan.
Temizse işimi görür.

Valorant optimize çalışır da bataryanın en az 2 saat falan dayanıyorsa iş görürlüğü var. RAM' 4x2 ise bir süre kullanılır da 8x1 ise bir 8'lik daha almak lazım. Minecraft da oynatır. Ara seviyelerdeki işlemcileri kullandım sıkıntı olmadı. RAM'in birin lehimli olma ihtimali vardır.
Azıcık da Valorant. Ne dersiniz?

Valorant optimize çalışır da bataryanın en az 2 saat falan dayanıyorsa iş görürlüğü var. RAM' 4x2 ise bir süre kullanılır da 8x1 ise bir 8'lik daha almak lazım. Minecraft da oynatır. Ara seviyelerdeki işlemcileri kullandım sıkıntı olmadı. RAM'in birin lehimli olma ihtimali vardır.
Başka hangi oyunları denediniz? Genel olarak oyun icin aldığımdan merak ettim. Piyasada MX 120(?) 2GB ekran kartlı eski işlemcili laptoplar var onları almak daha mı mantiklıdır

Başka hangi oyunları denediniz? Genel olarak oyun icin aldığımdan merak ettim. Piyasada MX 120(?) 2GB ekran kartlı eski işlemcili laptoplar var onları almak daha mı mantiklıdır
Oyun için harici ekran kartlı veya Ryzen APU daha mantıklı olur. Valorant'ta düşük ayarda 70-80 FPS açabilir UHD.

MX ekran kartlı laptoplarla Dahili grafik kartlıların arasında AMD (Vega GPU) olmadığı sürece aman aman bir fark yok. Youtube üzerindeki testlere de bakabilirsiniz. AAA oyun oynattırmaz ona illa GEForce Now almanız gerekcek. (AAA oyun isteği varsa) Böyle Stardew, Undertale, 1.6, Çok düşük grafiklerde 50 FPS bir ihtimal CS2 ve Valorantı muhtemelen kendi çözünürlüğünde ya da 1366x768'de 60 FPS üstü oynatır.

Son düzenleme: