missvaljan
Uzman
Macbook Air 2017 temiz ikinci el ne kadar verilir?
MacBook Air 2017 temiz ikinci el ne kadar verilir?
uygun fiyata yakın arkadaşımdan alacağım, ağır kullanılmamış ben de günlük kullanım için alacağım çok büyük beklentim yok, fazla kasmasa yeter, yine de önermez misiniz?2017 Macbook Air alınır mı başlı başına bir soru. Bence? Alınmaz. Neden? Alet çoktan ölmüş.
macOS 12 Monterey üstündeki sürümleri ancak OCLP ile kurabilirsiniz.
Monterey sonrası Ventura ve Sonoma çıkıyor, Sequoia kapıda. O cihaz alınmaz.
Uygun fiyata yakın arkadaşımdan alacağım, ağır kullanılmamış ben de günlük kullanım için alacağım çok büyük beklentim yok, fazla kasmasa yeter, yine de önermez misiniz?
apple ilk defa kullanacağım hiçbir bilgim yok sürümleriyle ilgili falan onu aldıktan sonra bir şekilde hallederim herhalde, olduğu gibi kullanmaya devam edebilirim büyük bir problem olmazsa, ben çok yavaşlamış mıdır ya da çabuk bozulur mu diye endişe ettim sadeceEğer günlük kullanım içinse (Netflix, YouTube, internette dolaşma) yapacaksanız veya Word ve PowerPoint gibi Office uygulamalarını kullanacaksanız düşünülebilir. Cihazın desteklediği en son sürünmacOS Ventura. Eğer daha güncel bir macOS kullanmak isterseniz Hackintosh kurup en stabil olan macOS sürümünü kurabilirsiniz (eğer bu işi yapmayı bilmiyorsanız ayrı bir konu oluşturabilirsiniz çünkü uğraş gerektiren bir iş olacak) veya Windows kurup öylede devam edebilirsiniz. Bana kalsa Celeron işlemcili sıfır laptopa bir dünya para baymaktansa ikinci el MacBook Air alıp kullanmak daha mantıklı olur.
Size ek olarak şunu da söyleyeyim eğer cihazı alacaksanız bahsettiğiniz MacBook'ta T2 çipi olmadığı için cihaza işletim sistemi üzerinden format atamazsınız. Öncelikle cihaz açıkken command ve r tuşlarına basılı tutup cihazı yeniden başlatmanız lazım. Elma logosu gelene kadar parmakalrınızı o tuşlardan çekmeyin. Sonrasında kurtarma ekranına gireceksiniz. Burada ise disk izlencesine girip diski sıfırlayıp yeni Mac oluştur diyerek sıfırlayabilirsiniz anca.
Aklınıza takılan bir soru olursa beni etiketleyerek sorunuzu sorabilirsiniz. İyi Sosyaller.
Apple ilk defa kullanacağım hiçbir bilgim yok sürümleriyle ilgili falan onu aldıktan sonra bir şekilde hallederim herhalde, olduğu gibi kullanmaya devam edebilirim büyük bir problem olmazsa, ben çok yavaşlamış mıdır ya da çabuk bozulur mu diye endişe ettim sadece.
teşekkürlerApple'ın en büyük özelliği uzun ömürlü olması yani aman aman bir sorun olmaz sadece termal, bakım SSD değişimi gibi basit işler olur. Günümüzde bile .IPA uzantılı (iOS uygulama uzantısı) çıktısı almak için bile eski Mac kullananlar var.