EgeAhmet135

Uzman
2. el SSD alacağım ve iki model arasında kaldım. Samsung 970 EVO Plus modelinde toplam 39 TB veri yazılmış, sağlık durumu %98 ve garantisi yok. Diğer seçenek olan Crucial P3 Plus ise %99 sağlıkta, yalnızca 4 aylık ve garantisi devam ediyor. Bu iki model arasında 2. el için hangisi daha mantıklı olur?

2. el SSD alacağım ve iki model arasında kaldım. Samsung 970 EVO Plus modelinde toplam 39 TB veri yazılmış, sağlık durumu %98 ve garantisi yok. Diğer seçenek olan Crucial P3 Plus ise %99 sağlıkta, yalnızca 4 aylık ve garantisi devam ediyor. Bu iki model arasında 2. el için hangisi daha mantıklı olur?
Samsung alırdım ben. 1 senede 11TB yazmışım ben kendi samsung 870 evo ssd me.. Yani 39 tb gözünüzü korkutmasın muhtemelen 3 senelik falandır. Samsung cidden uzun ömürlü ürün yapıyor.

Yüzdesel sağlık SSD ömrü demek değildir. %0 olsa dahi kullanmaya devam edebilirsiniz. Samsung 970 EVO Plus modeli, Crucial P3'e göre çok çok daha iyi ve performanslı bir disk. Samsung almak daha mantıklı, 4 ay garanti çok bir şey kazandırmaz. Ki Samsung'a da daha 39 TB veri yazılmış, o SSD için çıtır çerez.

Crucial P3 Plus, QLC NAND kullanıyor. Günlük kullanım performansı rezalettir ve DRAM yok.
QLC NAND disklerin günlük kullanım performansı rezalet değil, neye dayanarak söylüyorsunuz ki bunu mesela? Gigabyte 2500E 500 GB kullanıyordum ve QLC NAND kullanan bir disk. Geçen bozuldu disk, ben de laptoptaki SSD'mi söküp masaüstüne taktım, Samsung'un TLC NAND'lı 2242 boyutunda bir SSD'si. Gündelik kullanımda gözle görülecek derecede hiçbir şey fark etmedi.

Ha bu arada, P3 Plus'ın son revizyonları TLC olarak da gelebiliyor, bilgine.